Hlavní obsah

Lhář, nebo hrdina? Grandslamový šampion obvinil Nadala ze lži

Čtvrtfinálový zápas Rafaela Nadala s Taylorem Fritzem ve Wimbledonu museli sledovat s nadšením snad všichni tenisoví fanoušci. Více než čtyřhodinovou bitvu i navzdory nepříjemnému zranění ovládl šestatřicetiletý Španěl. A právě jeho zranění budí vášně. Italský tenista a vítěz Australian Open ve čtyřhře z roku 2015 Fabio Fognini naznačil, že si ho Nadal vymyslel.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Španěl Rafael Nadal během čtvrtfinálového zápasu s Taylorem Fritzem.

Článek

Strhující bitva Američana Taylora Fritze s legendárním šampionem Rafaelem Nadalem trvala bezmála čtyři a půl hodiny. Oba tenisté bojovali ze všech sil o postup do londýnského semifinále, nakonec z lítého boje vzešel jako vítěz dvaadvacetinásobný grandslamový šampion, který se však musel popasovat s bolestivým zraněním břicha.

Po problémech s chodidlem se tak objevilo další zranění, které ho limitovalo v pohybu. Ve druhé sadě si po prohraném prvním setu musel Nadal vyžádat i medical time. I přes to, že ho členové rodiny vyzývali k tomu, aby duel ukončil, že zdraví je přednější, neposlechl a došel si pro vítězství, o kterém rozhodl až v tie-breaku pátého setu.

I když Nadal netuší, zda bude schopný nastoupit do semifinálového duelu proti Australanu Nicku Kyrgiosovi, motivace v podobě zisku 23. grandslamového titulu jej žene dál. Jeho čtvrtfinálový triumf však leží v žaludku některým jeho soupeřům, kteří nevěří, že mohl bitvu zvládnout i s takovými zdravotními komplikacemi.

Foto: Instagram @fabiofogna

Instagramový příspěvek Fabia Fogniniho.

„Lidi, nevěřte všemu, co čtete, prosím!!!" napsal italský tenista Fabio Fognini na svém Instagramu k úryvku článku, kde se zmiňuje Nadalův postup navzdory zranění. Na „zázračný" Španělův návrat do zápasu naráželi i někteří novináři na pozápasové tiskové konferenci s poraženým Fritzem.

„Když vidíte někoho, kdo vypadá, že je vážně zraněný, a pak se vrátí a hraje tak, jak hraje, je nějaká část vašeho já, která si myslí, že šlo o pouhou hru?" zeptal se jeden z novinářů čtyřiadvacetiletého Američana. „Ne, viděl jsem, jak Rafa hrál přes silnou bolest, která ho ovlivňovala," odpověděl Fritz, který však přiznal, že to pro něj byla zřejmě nejbolestivější prohra v kariéře.

Reklama

Související témata: