Hlavní obsah

Navrátilová tvrdě pálí do Ósakaové a spol.: Tohle fakt nechápu!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dění kolem letošního Wimbledonu vzbuzuje velké emoce i dlouho před samotným začátkem turnaje. Nejprve přišlo vyloučení ruských a běloruských tenistů kvůli válečné agresi proti Ukrajině, s nímž ostře nesouhlasí jak ATP, tak WTA, které se pomstily slavnému turnaji odebráním veškerých bodů do žebříčku. Proti hlasům, že tak půjde vlastně jen o bezvýznamnou akci, se ale silně ohradila slavná Čecho-američanka Martina Navrátilová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenisová legenda Martina Navrátilová nechápe posteje některých tenistů k Wimbledonu.

Článek

Devítinásobná vítězka wimbledonské dvouhry vyjádření některých předních světových tenistů nechápe. Třeba bývalá světová jednička Naomi Ósakaová naznačila, že Wimbledon kvůli nemožnosti dosáhnout na body možná letos úplně vynechá. Brit Cameron Norrie zase uvedl, že jeden z největších sportovních svátků v jeho zemi je nyní „téměř exhibice".

„Mně přitom vždy bylo úplně jedno, kolik se ve Wimbledonu dává bodů. Vždy jsem hrála pro trofeje a ne pro body a peníze. Pro mě to byl prostě Wimbledon a všechno ostatní bylo druhotné," uvedla Navrátilová v TalkTV.

„Není to žádná exhibice. Nerozumím tomu, že hráči nechtějí hrát, když nedostanou body. To fakt hrají kvůli bodům do počítače? Já jsem především chtěla držet v rukou tu trofej," pokračovala.

Navrátilová přitom byla hlasitou odpůrkyní zákazu startu pro Rusy a Bělorusy.

Vedení Wimbledonu se chystá na zasedání do Paříže a během French Open se bude ještě snažit rozhodnutí ATP a WTA nějakým způsobem zvrátit.

Po svém okomentoval situaci francouzský potížista Benoit Paire, podle něhož chce 99 procent hráčů ve Wimbledonu hrát o body. „Je mi líto ruských hráčů, ale všechny tyhle trable jsou kvůli nim," postěžoval si.

Tvrdě kroky WTA odsoudila třeba i bývalá světová jednička Karolína Plíšková, která bude obhajovat finálovou účast.

„Je to šílené. Jaký z toho můžu mít pocit. Tohle je obrovský turnaj a nejde ničím nahradit. To je tolik bodů, který kdybych vyhrála jiný turnaj, tak mi to nenahradí. Myslím, že to je debilita. Pojedu si pro trofej," nebrala si servítky Plíšková.

Pokud se nakonec skutečně nebudou moct ve Wimbledonu dávat ani obhajovat body, může obhájce titulu Novaka Djokoviče, i v případě dalšího triumfu na turnaji, vystřídat na čele žebříčku Rus Daniil Medveděv, který naopak na londýnské trávě letos startovat nesmí.

Reklama

Související témata: