Hlavní obsah

Nemám rád lidi jako on, je to zlý člověk, označil Kyrgiose Tsitsipas

Řev, zuřivé gestikulace a nadávky. "Zápas proti němu spíš vypadal jako cirkus," kritizoval australského tenistu Nicka Kyrgiose jeho sobotní soupeř Řek Stefanos Tsitsipas. Třiadvacetiletý rodák z Athén neudržel po druhém, prohraném setu nervy na uzdě a světové čtyřicítce opět podlehl, tentokrát 7:6, 4:6, 3:6, 6:7.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Nick Kyrgios slaví vítězství nad Stefanosem Tsitsipasem.

Článek

"Tohle má být jasná diskvalifikace. Kdybych tohle udělal já, tak končím. Nebudu hrát, dokud nepřijde supervizor," zněla slova Kyrgiose mířená na sudího Damiena Dumusoise poté, co Tsitsipas ze zuřivosti napálil míček do hlediště a málem trefil jednoho z diváků.

I přes tlak, jejž sedmadvacetiletý Australan na rozhodčího vyvíjel ale dostal Tsitsipas jen napomenutí, které však očividně nestačilo. Řek se opakovaně snažil míčkem svého protivníka trefit a několikrát se mu to i podařilo. Dostal tak nakonec i trestný fiftýn. Ovšem zatímco Kyrgios zachovával klidnou hlavu, Tsitsipasova frustrace byla čím dál tím zřejmější.

"Už mi praskly nervy. Neustále na hřišti někoho šikanuje. Vsadím se, že šikanoval i děti ve škole. Takové lidi nemám rád. Určitě má i nějaké dobré vlastnosti, ale jinak je to nesmírně zlý člověk," uvedl řecký reprezentant.

"Neznám žádného jiného tenistu, který by se choval jako on. Někoho, kdo si furt na něco stěžuje, pořád něco kometuje, neustále proti něčemu protestuje. Po chvíli vás ty jeho kecy začnou pěkně štvát."

"Doufám, že se jako hráči dokážeme spojit a postavit se proti tomuto chování," dodal.

Kyrgiose obvinění Tsitsipase pouze rozesmála. "Jaká šikana? Já nejsem ten, který do něj střílel jeden míček za druhým, který se snažil trefit diváka, který pálil míček někam mimo stadion," bránil se.

"Já jsem nic jemu nic neprovedl. Akorát jsem si s rozhodčím vyměňoval názory, protože mi nepřišlo v pořádku, jak se Stefanos choval. Ale jemu jsem nic neudělal."

"Zdá se mi, že má osobní problém, což však není moje vina. On je tady ten, koho nemají rádi. Já mám v šatně spoustu kamarádů, narozdíl od něj," dodal Australan.

Reklama

Související témata: