Hlavní obsah

Podání na tělo a to doslova! Neuvěříte, jakým způsobem získala grandslamová vítězka bod

Londýn

Zajímavý úkaz přinesl zápas 1. kola dámské čtyřhry v All England Clubu. V napínavém třetím setu a shodě za stavu 3:3 totiž nedopatřením nastřelila grandslamové šampionka Jelena Ostapenková u sítě stojící Franouzku Cornetovou. Ta nestihla včas zareagovat a míček ji trefil raketu. Dle pravidel tak nakonec získala bod právě podávající dvojice. V konečném výsledku to však nebylo Ostapenkové s Ruskou Kuděrmetovou nic platné, koncovku třetí sady tento pár nezvládl a s turnajem se loučí.

Foto: Sport.cz

Chorvatská tenistka Petra Martičová.

Článek

Čárový rozhodčí sice při podání Ostapenkové zahlásil aut, hlavní však správně - dle pravidel - přisoudil míček podávajícímu páru. Neobvyklá situace pobavila hlavně obě členky lotyšsko-ruského páru, které tímto bodem získaly výhodu v sedmé hře třetí sady.

To trefená Cornetová ze situace rozhodně nadšená nebyla. „Pálila přímo do mě, ptám se Vás. Dá se takhle získat bod?" zkoušela znejistit umpirového sudího, který však byl neoblomný a správně přisoudil bod soupeřkám.

Událost nakonec měla paradoxně pozitivnější efekt pro Cornetovou s Martičovou. Nepříjemná událost je pozitivně povzbudila, nedovolily soupeřkám získat už ani game a po výhře 4:6, 6:4, 6:3 postoupily do druhého kola Wimbledonu.

Reklama

Související témata: