Hlavní obsah

S Vondroušovou sponzor vyběhl. Teď si zájemci mohou stoupnout do fronty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká tenistka Markéta Vondroušová bude po životním triumfu ve slavném Wimbledonu řešit samé příjemné starosti. Ve světovém žebříčku si vítězstvím ve finále dvouhry nad Uns Džábirovou zajistila desáté místo. Turnaj přitom hrála jako nenasazená hráčka a navíc bez velkého sponzora. Firma Nike s ní totiž ukončila v roce 2022 spolupráci kvůli dlouhotrvajícímu zranění. V pořadí čtvrtá česká vítězka Wimbledonu teď může očekávat pravý opak, zájemci o spojení své značky s jejím jménem si mohou stoupnout do fronty.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová pózuje fotografům.

Článek
Fotogalerie

Očekává se, že Vondroušová získá tučnou sponzorskou smlouvu. A to pouhý rok poté, co ji americký oděvní gigant Nike opustil. Předchozí spolupráce trvala několik let, Vondroušová ale v loňské sezoně musela na operaci levého zápěstí a na okruhu chyběla několik měsíců. Vynechala French Open, Wimbledon i US Open. A zmíněné firmě došla trpělivost.

Vondroušová se k situaci ohledně sponzoringu vyjádřila už po vítězném semifinále s Elinou Svitolinovou. „Smlouva mi skončila loni. Bylo to po čtyřech letech, takže se rozhodli ji ukončit, když jsem jim řekla, že má rekonvalescence bude nějakou dobu trvat," rýpla si na dotaz novinářů do Nike.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Markéta Vondroušová se svojí trofejí za vítězství na Wimbledonu 2023.

Vondroušová vyhrála slavný Wimbledon jako nenasazená hráčka, což se v Open éře (od roku 1968) nikomu před ní nepodařilo. Na sobě přitom měla bílé „neznačkové" oblečení jen se dvěma menšími sponzory.

„Nyní sponzora určitě dostane, doufám v to. Je to krásná mladá žena. Nejlepší hráči si peníze navíc zaslouží," vyjádřila se na adresu Vondroušové dvojnásobná grandslamová vítězka Tracy Austinová v rozhovoru pro BBC.

Reklama