Hlavní obsah

Serena po prohře ve Wimbledonu: Chci být lepší a hrát doma! Co řekla k budoucnosti?

Wimbledonský comeback se americké tenistce Sereně Williamsové nevydařil. Debutantce Harmony Tanové podlehla po více jak třech hodinách 5:7, 6:1 a 6:7. Se svým výkonem však byla celkem spokojená. Po zápase novinářům prozradila své plány na letošní sezonu a vyjádřila se i ke své účasti na travnatém grandslamu v příštím roce.

Foto: John Walton, ČTK/AP

Serena Williamsová během utkání prvního kola Wimbledonu.

Článek

Williamsová se do Wimbledonu vrátila po 12 měsících trvající pauze. Právě zde si minulý rok v zápase prvního kola proti Bělorusce Sasnovičové způsobila svalové zranění a byla nucena skrečovat, od té doby se představila pouze před týdnem na turnaji v Eastbourne ve čtyřhře s Tunisankou Džabúrovou, se kterou vyhrála dva zápasy.

V úterý třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionku čekala v prvním kole 115. hráčka žebříčku, francouzská debutantka Harmony Tanová. I přes to, že Williamsová v prvním setu vedla 4:2, nakonec ho prohrála 5:7. Ve druhé sadě však dominovala a získala ji poměrem 6:1. Zdálo se, že se nadechla k tomu zápas dotáhnout do vítězného konce.

Byla blízko, chyběly jí dva míčky a pak ještě v super tie-breaku vedla 4:0, přesto svůj první singlový zápas po roce prohrála. „Jakákoliv jiná soupeřka by mé hře asi vyhovovala víc. Takže to můžu hodnotit jako: 'Dobře, Sereno, můžeš to dělat dál, jestli chceš'," hodnotila čtyřicetiletá hráčka po zápase.

Williamsová ale byla se svou hrou celkem spokojená. „V některých momentech jsem hrála docela dobře, ale ne ve všech. Některé klíčové míče jsem mohla zahrát lépe," je si vědoma. Sedminásobná wimbledonská vítězka je připravena vyrazit na tréninkové kurty a zlepšit svou hru. Velkou motivací je pro ni zářijové US Open.

„Chci říct, že když jste doma, zvlášť v New Yorku a na US Open, kde jsem poprvé vyhrála grandslam, je to něco speciálního. Určitě mám spoustu motivace se zlepšovat a hrát doma," řekla. Na otázku, zda by toto mohl být její poslední zápas ve Wimbledonu, odpověděla neurčitě.

Foto: John Walton, ČTK/AP

Serena Williamsová hodlá startovat na US Open.

„To je otázka, na kterou neumím odpovědět," řekla. „Nevím, kde se objevím příště. Uvidím, jak se budu cítit," dodala.

Reklama