Hlavní obsah

Strašně to bolí, plakala před fanoušky soupeřka Vondroušové. Pomoc přišla i od princezny z Walesu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřetí bušila na nejslavnější tenisová vrata světa. Potřetí ve finále grandslamového turnaje padla. Tuniská tenistka Uns Džábirová prohrála v boji o wimbledonský titul s Markétou Vondroušovou (4:6, 4:6) a na svůj vytoužený vavřín "ministryně štěstí," jak se jí v její rodné zemi přezdívá, stále čeká. Obrovský smutek sympatické tenistky se snažila přímo na centrálním dvorci mírnit i princezna z Walesu Kate.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Ons Džábirová v objetí princezny z Walesu Kate.

Článek
Fotogalerie

V posledních čtyřech grandslamových turnajích se jen na jediném stalo, že by se ve finále neobjevilo jméno Uns Džábirové. Loňský Wimbledon, US Open a letošní ročník v All England Clubu, tam všude bojovala osmadvacetiletá tenistka o titul.

Rybakinová, Šwiateková a Vondroušová však poslední schod své soupeřce zdolat nedovolily. Výsledkově k němu dokonce měla světová šestka nejdál právě v souboji s českou tenistkou.

Bitvu s Vondroušovou přitom začala ve velkém stylu, když vedla 2:0 a 4:2. Ani to jí však nakonec nestačilo byť k zisku aspoň jednoho setu. Závěrečný ceremoniál, kdy ceny pro finalisty předávala princezna z Walesu Kate, tak nápadně připomněl třicet let starý moment, kdy Jana Novotná plakala po smolné porážce se Steffi Grafovou na rameni vévodkyně z Kentu.

Během děkovného projevu těžko hledala zklamaná Džábirová slova. "Je to nejbolestivější porážka mé kariéry, moc to bolí." A dál se nedostala. V očích tuniské hvězdy se objevily slzy, centrálním dvorcem nejslavnějšího tenisového chrámu světa se rozlehl mohutný aplaus.

"Moc gratuluji Markétě a jejímu týmu. Prošla si mnoha zraněními, jsem za ni šťastná, odehrála skvělý turnaj. Já slibuji, že se sem vrátím, a budu silnější," našla síly k pokračování emotivního projevu poražená finalistka.

Objetí a slov útěchy se Džábirové dostalo i od princezny z Walesu Kate, která na tradičním závěrečném ceremoniálu, stejně jako řada dalších celebrit v hledišti, nechyběla.

Reklama