Hlavní obsah

Nejlepší na kurtu! Strýcová v sedmatřiceti vyválčila grandslam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rozlučkové turné ozdobila Barbora Strýcová grandslamovým titulem! Sedmatřicetiletá tenistka společně se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu ovládly stejně jako v roce 2019 wimbledonskou čtyřhru. Belgicko-australský pár Elise Mertensová, Storm Hunterová přemohly 7:5, 6:4.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Barbora Strýcová (vpravo) a Sie Šu-wej jsou wimbledonské šampionky ve čtyřhře.

Článek
Fotogalerie

„Zajímavé je, že Tchajwanka bez Strýcové nějakých významných úspěchů nedosáhla, ale společně jim to šlapalo výborně. Ty mladší holky asi toho debla tolik neumí," vtipkoval expert Sport.cz Jan Kukal.

Na poslední wimbledonský zápas přišla Strýcové fandit i Martina Navrátilová, která dámskou čtyřhru v All England Clubu vyhrála sedmkrát a celkem má v deblu neuvěřitelných 31 grandslamových titulů.

Strýcová se vrátila po dvou letech na okruh WTA, kde byla 16. singlistkou i jedničkou ve čtyřhře. Na cestách ji nyní doprovázel i ještě ne dvouletý syn Vincent.

„Ze začátku nebyl zvyklý na to, že jdu někam pryč, to brečel, ale celkově to zvládnul, včetně létání, neuvěřitelně na to, že mu ještě není ani 20 měsíců. Je to parťák. Ale musím poděkovat mojí mámě a nejlepší kamarádce, které se na těch turnajích prostřídaly. Vincent pak už věděl, že se mu máma vždycky vrátí," líčila v rozhovoru pro Sport.cz Strýcová.

Před čtyřmi lety zažila rtuťovitá tenistka ve Wimbledonu svůj životní turnaj, když kromě deblového titulu postoupila až do semifinále singlu, kde byla nad její síly Serena Williamsová.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Sie Šu-wej a Barbora Strýcová (vpravo) s trofejemi.

Ze svého obnovené spolupráce se Sie Šu-wej měla ale Strýcová původně trochu obavy, ty se ale rozptýlily už na antuce v Madridu. „Tam jsme porazily i sestry Chanovy, což je ohromný tým. Dost mě to překvapilo, ale chemie tam pořád byla. Ale taky nejsme nejmladší a potřebujeme někde nabrat energii," popisovala Strýcová.

Ve Wimbledonu však česká tenisová máma létala po kurtu jako před lety ve Fed Cupu, nezabrzdil ji ani lehce pochroumaný kotník, který si pro jistotu nechala zkontrolovat v lékařské pauze. Pak ale frčela dál, na síti byla jako kladivo a zaťatou pěstí se neustále povzbuzovala, i když její spoluhráčka poměrně dost kazila. Nejlepší na kurtu? No jistě.

Když česko-tchajwanská dvojice po 112 minutách proměnila druhý mečbol, nastala naprosto zasloužená euforie dvou tenisových veteránek!

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Barbora Strýcová po vítězném míčku.

"Pro mě je tenhle titul ještě o něco výjimečnější než ten první," nechala se slyšet česká vítězka.

WIMBLEDON (tráva, dotace 44,7 milionu liber):
Ženy:
Čtyřhra - finále:
Hunterová, Mertensová (3-Austr./Belg.) - STRÝCOVÁ, Sie Šu-wej (ČR/Tchaj-wan) 5:7, 4:6

Reklama

  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton