Hlavní obsah

Tuniská média k finále Wimbledonu: Velké zklamání, ale tvůj čas přijde, Uns

Tuniská tenistka Uns Džábirová prožívá další velké zklamání své kariéry, píše po vítězství Markéty Vondroušové ve finále Wimbledonu tuniský tisk. Podle něj se africká finalistka od prvního míče snažila dostat zápas pod svou kontrolu, kupila ale množství nevynucených chyb a musela se sklonit před českou nenasazenou tenistkou, jejíž výkon byl srovnatelný s těmi nejlepšími hráčkami na okruhu WTA.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Obrovské zklamání v očích Uns Džabirové

Článek

"Vondroušová získala svůj první grandslamový titul na úkor naší šampionky. Velké zklamání. Ale tvůj čas přijde, Uns! Příště to bude dobré," píše tuniský zpravodajský web Le Temps News.

Tuniský deník La Presse pouze krátce zaznamenává, že Džábirová prohrála druhé finále na londýnské trávě po sobě. Podle něj se sklonila před 42. hráčkou světového žebříčku překvapivě rychle ve dvou setech.

Web francouzského sportovního deníku L'Équipe soudí, že Vondroušová předvedla vyrovnanější výkon než Džábirová, kterou po dobře rozehraném začátku utkání ovládla nervozita. Ve třetím velkém finále v kariéře (po Roland Garros 2019 a olympijských hrách v Tokiu 2021) našla čtyřiadvacetiletá Češka klíč k vítězství, píše L'Équipe.

Podle něj dnes Vondroušová méně podléhala emocím než její soupeřka, jejíž výkon ve finále byl extrémně kolísavý v návaznosti na napětí, které v daný moment v zápase převládalo.

Finále proti nenasazené hráčce se přitom pro Tunisanku jevilo jako "šance století", aby získala první vytoužený grandslamový titul nejen pro sebe ale i pro africký kontinent. Velmi rychle bylo jasné, že podání v tomto zápase nebude výhodou, poznamenává francouzský list k zápasu plnému ztracených servisů na obou stranách.

Skóre prvního setu nejprve připomínalo jojo, na jeho konci ale už bylo zřejmé, že Džábirová cítí, jak není schopná se srovnat s technikou vlastní hry. Když na ni dolehlo napětí, nedokázala dostat míček z rakety a chyby se začaly hromadit, uvedl L'Équipe.

Reklama