Hlavní obsah

Ve Wimbledonu bude pět nasazených Češek, nejvýše je devátá Kvitová

Pět českých tenistek bude ve Wimbledonu plnit roli nasazených hráček, nejvýše postavená bude Petra Kvitová jako turnajová devítka. O příčku za ní bude Barbora Krejčíková, Karolína Muchová má číslo 16, Karolína Plíšková 18 a Marie Bouzková 32. Organizátoři o tom dnes informovali na svém webu. Třetí grandslam sezony začne v Londýně 3. července, los je na programu v pátek.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Radost Petry Kvitové ve finále v Berlíně proti Donně Vekičové.

Článek

Mužskou jedničkou bude Španěl Carlos Alcaraz, kterému patří stejná příčka i v průběžném pořadí žebříčku ATP. Hned za ním je obhájce titulu a vítěz rekordních 23 grandslamových turnajů Srb Novak Djokovič. Třetí místo patří Daniilu Medveděvovi z Ruska, který se Wimbledonu zúčastní po dvou letech. Ruští a běloruští sportovci měli vloni kvůli vojenské invazi na Ukrajinu zakázaný start. Jiří Lehečka, jemuž patří ve světovém žebříčku 36. místo, se mezi dvaatřicet nejlepších nevešel.

Mezi ženami bude nejvýše nasazenou hráčkou vítězka Roland Garros Polka Iga Šwiateková. Dvojkou bude šampionka Australian Open Aryna Sabalenková z Běloruska, obhájkyně wimbledonského titulu Jelena Rybakinová reprezentující Kazachstán bude v roli nasazené trojky.

V ženské čtyřhře patří pozice jedniček loňským šampionkám Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové. Sedmadvacetileté Češky zaútočí společně na osmý grandslamový titul. Ve Wimbledonu mohou vyhrát potřetí v kariéře.

Reklama

Související témata: