Hlavní obsah

Veřejný sex a drogy ve Wimbledonu. Tenisový svátek přináší nepříjemnosti

Po oslabení koronavirové pandemie letos fanoušci znovu vyráží na tenisový Wimbledon v plném počtu a bez restrikcí, což si užívají jak příznivci, tak samotní tenisté. Nejslavnější turnaj tak může opět nabídnout skvělou atmosféru, která travnatý grandslam tradičně doprovází. Nicméně ne každý je z „návratu k normálu“ zrovna nadšený.

Lidé kempují ve stanech na lístky na WimbledonVideo: AP

 
Článek

Zámožní rezidenti poklidně londýnské čtvrti Wimbledon si naopak na větší klid na začátku léta rádi zvykli a někteří z nich se proti řádění tenisových fanoušků v okolí areálu All England Clubu veřejně vymezují.

Tenisoví příznivci v parcích kolem zdí tenisových kurtů houfně kempují a jejich pobyt se podle místních často zvrhává v alkoholické jízdy a divoký veřejný sex.

Rezidenti tak ve Wimbledonu rozmístili cedule s nápisem „Game, Sex and Match. NO THANKS" neboli „Hra, sex a zápas. Ne, díky".

„Tenisoví fanoušci, prosíme, respektujte naše parky a lesy. Antisociální chování jako užívání drog, alkoholu a sex party nebudou tolerovány. Policejní hlídky budou oblast pravidelně kontrolovat. Byli jste varováni. Děkujeme za ohleduplnost. Užijte si tenis," stojí dále na cedulích.

Zatímco v samotném All England Clubu panují co do chování všech zúčastněných přísná pravidla, za hranicemi areálu se fanoušci baví bez větších zábran.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Fanoušci v parku před areálem tenisového Wimbledonu.

„Viděl jsem souložící páry, drogové party, prostě úplně všechno. V parku tu kempuje spousta lidí a po setmění se dost rozjedou, obzvlášť, když se před tím celý den nalévají Pimmem," upozornil jeden z místních občanů v rozhovoru pro OutKick s poukazem na masivní konzumaci tradičního koktejlu, jehož základ tvoří destilát s jemnou chutí koření a citrusů.

„I v minulosti jsme vyvěšovali varování, ale vždy je strhávali. Doufám, že letos policie zasáhne," dodal.

Branami areálu ve Wimbledonu projde denně zhruba 42000 lidí. Celkem turnaj navštíví odhadem půl milionu osob.

Reklama