Hlavní obsah

Výkřik a pak děsivé ticho. Legendární Venus pořádně vylekala fanoušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okamžik hrůzy. Stadion pro patnáct tisíc fanoušků ztichl a napětím snad ani nedýchal. Americká tenisová legenda Venus Williamsová v boji s Elinou Svitolinovou tvrdě upadla ve třetí hře první sady, při snaze doběhnout míček se Američance podlomilo koleno. Následoval děsivý výkřik, který nevěstil nic dobrého. Pětinásobná wimbledonská vítězka se ale po ošetření prala s osudem. Zápas prohrála 4:6, 3:6, ale fanoušci ocenili její statečnost.

Foto: Zac Goodwin, ČTK/AP

Američanka Venus Williamsová dohrávala utkání s Elinou Svitolinovou zraněná.

Článek

Třiačtyřicetiletá tenisová legenda ošklivě upadla, do boje s ukrajinskou soupeřkou dávala maximum, není divu, že po pádu hlasitě vykřikla a vystrašila fanoušky. Mohlo se zdát, že je po zápase.

Williamsová zůstala chvíli na travnatém kobeci centrálního kurtu, pak se odbelhala na svou lavičku, kde si ji vzal do péče fyzioterapeut. Pětinásobná vítězka turnaje hraného na dvorcích All England Clubu bojovala nejen se soupeřkou, ale i s bolestí. Z vedení 2:1 se rázem skóre změnilo na 2:4 a navrch měla Svitolinová.

Fanoušci neskrývali nadšení, jak se vítězka Wimbledonu z let 2000, 2001, 2005, 2007 a 2008 pere s osudem. „Venus je legenda, i když měla zraněné koleno, pokračovala. Nemůžu uvěřit, že ji sleduji od roku 1998," mohly těšit následné komentáře Američanku.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Legendární americká tenistka Venus Williamsová dohrávala utkání prvního kola Wimbledonu s Elinou Svitolinovou se zraněným kolenem.

Svitolinová udržela ve zbytku sady servis a ovládla ji 6:4. Pak si zraněná Američanka vzala další medical timeout a svěřila se do péče lékařů. Na trávu se vrátila s ovázaným kolenem, ale i touhou bojovat. Druhou sadu ztratila poměrem 3:6 a na turnaji dohrála. Stejný wimbledonský kurt byl osudným i její sestře Sereně. Ta si před dvěma roky poranila kotník v prvním kole v duelu se Sasnovičovou.

Venus, starší ze sester, letos dostala wimbledonskou divokou kartu - 15 let od jejího posledního triumfu. Bývalá světová jednička hrála profesionálně tenis od roku 1994, kdy jí bylo pouhých 14 let. Do třetího grandslamového turnaje sezony vstupovala z 558. příčky světového žebříčku. Ukrajinka Svitolinová se vrací k hraní tenisu po narození dcery Skai, kterou má s tenistou Gaelem Monfilsem.

Reklama