Hlavní obsah

Výprask od Češky a konec. Láme mi to srdce... Wimbledon zažil silné emoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni touto dobou se vyhřívala na druhém místě světového žebříčku, jenže zdravotní problémy donutily estonskou tenistku Anett Kontaveitovou ke krutému rozhodnutí skvělou kariéru ukončit. O její definitivní tečku se ve dvouhře postarala česká tenistka Marie Bouzková, která 27letou hráčku nemilosrdně smetla 6:1, 6:2. „Jsem ale šťastná, že spousta lidí, kteří mě milují, mě mohla vidět, jak hraji svůj poslední zápas ve dvouhře,“ uvedla dojatá Kontaveitová po čtvrteční porážce.

Foto: Profimedia.cz

Anett Kontaveitová gratuluje Marii Bouzkové k výhře. Estonka se v zápase rozhloučila s kariérou.

Článek

Estonka ještě nastoupí ve smíšené čtyřhře po boku Fina Emil Ruusuvuoriho. S dvouhrou se však na wimbledonském kurtu číslo 18 zřejmě rozloučila definitivně.

„Bylo neuvěřitelné, kolik lidí mi přišlo fandit. Je v tom hodně emocí, smutek, ale i štěstí. Zápas se samozřejmě nevyvíjel tak, jak bych si přála, ale i tak jsem byla šťastná, že jsem mohla hrát před tolika fanoušky," těšilo vítězku šesti turnajů WTA v singlu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marie Bouzková (@maryybou)

Rodačka z Tallinnu měla pochopitelně v hledišti své nejbližší, kteří se rovněž neubránili emocím. I konkurentky a kolegyně z okruhu vyjadřovaly končící hvězdě silnou podporu.

„Anett, gratuluji ti k tvojí neuvěřitelné kariéře. Budeš nám chybět, všichni si přejeme, aby ses vrátila," napsala její poslední soupeřka Bouzková. Přidaly se i další včetně světové jedničky Igy Šwiatekové.

Některé hráčky ji dokonce přemlouvaly, aby své rozhodnutí ještě přehodnotila. „Je od nich hezké, že se mě snaží přemlouvat. Hodně lidí to zkoušelo. Nejsem ale schopná odehrát celý zápas bez bolestí. Tohle rozhodnutí jsem pochopitelně velmi dlouho zvažovala. A když se pro něco tak důležitého rozhodnu, málokdy o tom pochybuji," vysvětlovala Kontaveitová, kterou dlouhodobě trápí potíže se zády.

Přesto na ni bylo znát bezprostředně po utkání i na následné tiskové konferenci, že emoce pracují a před namířenými kamerami se neubránila slzám.

„To, že končí vzhledem ke svému věku tak brzy, mi láme srdce. Ale jsem si jistá, že Anett bude ve svém dalším životě šťastný člověk. Má spousty zájmů, je to zajímavá osobnost a určitě si své místo najde. Tím jsem si jistá," vzkázala jedna z jejích kamarádek na okruhu, Ruska Darja Kasatkinová.

Kontaveitová uvedla, že po konci kariéry by se chtěla věnovat především dokončení studií psychologie, která absolvuje na univerzitě v Indianě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.