Hlavní obsah

Zadlužený Becker skončí s prací na německém svazu. Nemá na ni dost času

Trojnásobný wimbledonský vítěz Boris Becker skončí v závěru roku na pozici šéfa mužského tenisu v Německém tenisovém svazu (DTB). Třiapadesátiletý bývalý slavný hráč uvedl, že na vykonávání funkce, které se ujal v srpnu roku 2017, nemá dost času.

Foto: Sport.cz

Boris Becker.

Článek

Šestinásobný grandslamový šampion Becker má už delší dobu finanční problémy a před třemi lety vyhlásil bankrot. Kvůli vysokým dluhům čelí žalobám u londýnského soudu. Věřitelé jej v říjnu obvinili, že zatajuje tenisové trofeje, které měl přitom prodat, aby část dluhů umořil. Celkem je Becker obžalován v 28 bodech a hrozí mu až sedm let vězení.

V roli šéfa německého mužského tenisu měl Becker na starosti akademie, mládežnické turnaje a celkové fungování daviscupového týmu. Jeho funkci převezme daviscupový kapitán Michael Kohlmann.

"Bohužel nemám aktuálně dostatek času, abych se věnoval této náročné práci. Ale zůstanu s DTB v přátelském kontaktu a dokážu si představit, že až mi to čas dovolí, budu moci převzít v DTB ještě větší úkoly, pokud k tomu bude příležitost," uvedla na svazovém webu bývalá světová jednička a vítěz 49 turnajů ve dvouhře.

Reklama