Hlavní obsah

Zdrcující kritika! Tóthová se nakonec omluvila za smazání stopy po výměně s Číňankou

Maďarská tenistka Amarissa Tóthová se omluvila za smazání stopy míčku při úterním zápase s Čang Šuaj na turnaji v Budapešti. Druhou nasazenou čínskou hráčku, která chtěla, aby sporný verdikt rozhodčích posoudil supervizor, její chování rozhodilo na tolik, že duel 1. kola v slzách skrečovala. Na Tóthovou se pak na sociálních sítích snesla vlna kritiky od současných i bývalých hráček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čínská tenistka Čang Šuaj na archivním snímku.

Článek

"Nemyslela jsem si, že můj první úspěch v hlavní soutěži turnaje WTA vyvolá takový rozruch. Je mi velice líto toho, co se stalo. Čang Šuej velice respektuju jako hráčku i jako člověka. Neměla jsem v úmyslu někoho znevažovat, naštvat nebo někomu ublížit, tím méně Čang Šuej," uvedla Tóthová v prohlášení, které po jejím vyřazení ve druhém kole zveřejnili pořadatelé turnaje na facebooku.

Kritiku si Maďarka vysloužila i za to, jak po skreči soupeřky, na kterou navíc domácí fanoušci pískali, slavila s rukama nad hlavou postup. "Uvědomuji si, že jsem neměla oslavovat tak, jak jsem to po zápase udělala a lituju toho. Jednala jsem v zápalu boje a nechala jsem se v té chvíli unést," dodala Tóthová s tím, že by se soupeřce v budoucnu ráda omluvila i osobně.

Incident se odehrál v závěru prvního setu. Úder čínské tenistky lajnový sudí zahlásil jako aut a jeho verdikt potvrdila i umpirová rozhodčí. Turnajová dvojka ale byla přesvědčení, že se míček dotkl čáry a požádala o příchod supervizora. Poté se odehrál ještě jeden fiftýn a po něm Tóthová došla stopu míčku z předchozí sporné výměny smazat. Při změně stran se rozrušená Čang Šuaj rozhodla zápas skrečovat.

Reklama

Související témata:
Stopa
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Vondroušová - Andrejevová dnes 16 : 05
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová