Hlavní obsah

Životní milníky Sereny Williamsové. Grandslamy? Největší výhra jsi ty!

Praha

Prvního září roku 2017 přivedla Serena Williamsová na svět svého prvního potomka - dceru Alexis Olympii. Od té doby nepřidala ke svým třiadvaceti grandslamovým titulům ani jediný. Ani tento fakt tenisové králově náladu rozhodně nekazí. Svůj čas totiž věnuje partnerovi Alexi Ohanianovi a především dvouleté dcerce.

Foto: Sport.cz

Serena Williamsová se svou dcerou Alexis

Článek

V lednu roku 2017 vyhrála Serena Williamsová svůj zatím poslední grandslamový titul, když triumfovala už jako těhotná na Australian Open. O sedm měsíců později slavila znovu. A důvod měla mnohem větší. Dočkala se totiž svého prvního potomka. A ani velké zdravotní problémy, které porod provázely, legendární hráčce nezabránily v tom, aby se zhruba po roce vrátila na kurty znovu.

Cíl byl jasný. Vyhrát 24. grandslamový titul a vyrovnat tak absolutní rekord Margaret Courtové. Během následujících sedmi účastí na podnicích velké čtyřky se čtyřikrát dostala do finále, ani jednou však na vytouženou trofej nedosáhla.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Let the games begin!

Příspěvek sdílený Serena Williams (@serenawilliams),Čec 1, 2019 v 6:37 PDT

Jak však sama v minulosti několikrát přiznala, její život se už rozhodně netočí jen kolem kurtů. „Dcera a rodina je pro mě vším. Věříme v Boha a Bibli. Bez něj bychom nikdo nebyli tam, kde jsme. Děkuji mu za vše dobré v mém životě," říkala nedávno tenistka, která se hlásí ke svědkům Jehovovým. To je také důvodem, proč neslaví narozeniny malé Olympie.

Na sociální sítě tak pravidelně dává fotky své dcerky, naposledy zveřejnila snímek malé Olympie jak se v růžových šatičkách a batůžkem chystá na hodinu tance.

Jak těžké jsou pro šampionku častá odloučení od dcerky, potvrzují i slova jejího kouče. "Když se vrací na kurty, cítí vinu. Vinu, že opouští své dítě v době, kdy ji nejvíce potřebuje. V době, kdy je slabé a bezbranné. Jako ostatní ženy ví, že by měla být u něj, chránit ho a pečovat o ně," říká Patrick Mouratoglou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Ballet time

Příspěvek sdílený Serena Williams (@serenawilliams),Pro 4, 2019 v 6:06 PST

S kariérou se však vítězka 72 turnajů loučit nehodlá. Vidina zisku vytouženého 24. grandslamového titulu i účast na blížících se olympijských hrách v Tokiu je pro Serenu Williamsovou stále velmi lákavá.

Reklama

  0 : 0 Kosťuková - Vondroušová 0 : 0 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová