Hlavní obsah

Kolomý skončil v Číně jedenáctý. Poslední etapa se nejede!

Čung-wej
Aktualizováno

Martin Kolomý obsadil v Rallye Hedvábná stezka jedenácté místo. Pilot tatry, který v závodu pokračoval s penalizací za nedokončenou čtvrteční etapu, zajel v předposledním závodním dnu šestý čas. Sobotní závěrečná etapa byla kvůli přívalovým dešťům na severu Číny zrušena.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kolomý v Číně byl v pátek šestýVideo: sntv

 
Článek

Kolomý ve 12. etapě přišel o průběžnou třetí pozici kvůli problémům s řízením. Zůstal stát ve špatně přístupném terénu, dokud se týmu nepodařilo nadvakrát dopravit vrtulníkem na místo náhradní díl. Napoprvé při shození z dvacetimetrové výšky součástka praskla.

"Jak se říká, když se to se.e, tak pořádně. Naštěstí shoz číslo 2 z výšky pěti metrů dopadl podstatně lépe a Phoenix je provozu schopný. Jsme rádi, že se nám podařilo dostat Martina zpět na trať a do závodu," uvedl na webu týmu Buggyra ředitel vývoje Robin Dolejš.

"Je to velká škoda přijít o celkové umístění tak blízko před cílem," řekl Kolomý. Do 13. etapy vyrážel ze zadních pozic. "Startovat zezadu je peklo, cesty jsou rozježděné a nedá se vůbec jet. Na některé duny jsme si museli několikrát najíždět, abychom nikde nezapadli. Phoenix ale zase letí, tak valíme dál," hlásil na facebooku v průběhu předposlední etapy s 318 měřenými kilometry.

Celkové pořadí ovládli ruští piloti kamazů. Zvítězil Dmitrij Sotnikov před Antonem Šibalovem a Airatem Mardějevem, stejné bylo pořadí i ve 13. etapě. Soutěž automobilů vyhrál s více než hodinovým náskokem Francouz Cyril Despres s peugeotem.

Rallye Hedvábná stezka, automobilová soutěž - konečné pořadí:
Automobily:
1. Despres (Fr./Peugeot) 41:46:25
2. Lavieille (Fr./Baicmotor) -1:04:39
3. Chan Wej (Čína/Geely SMG) -1:11:29
Kamiony:
1. Sotnikov 43:45:38
2. Šibalov -6:04
3. Mardějev (všichni Rus./Kamaz) -23:12
...
11. Kolomý -112:12:10
Loprais (oba ČR/Tatra) nedokončil

Reklama