Hlavní obsah

České skifařky postoupily na mistrovství Evropy do finále

Lenka Antošová s Kristýnou Fleissnerovou postoupily na dvojskifu do finále mistrovství Evropy ve veslování v Poznani. České reprezentantky vyhrály dnešní opravnou jízdu a v neděli budou bojovat o třetí společnou medaili. V roce 2017 svěřenkyně trenéra Josefa Lukše v Račicích vyhrály, o rok dříve byly třetí.

Foto: Sport.cz

Dvojskifařky Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová postoupily na ME do finále.

Článek

Dalším českým posádkám se v Polsku do bojů o medaile postoupit nepodařilo. Skifař lehkých vah Jan Cincibuch byl v semifinále čtvrtý a pojede finále B. Od postupu mezi nejlepších šest jej dělily tři desetiny sekundy. Čtvrté místo v opravné jízdě obsadila skifařka lehkých vah Kristýna Neuhortová i čtyřka bez kormidelnice Pavlína Flamíková, Kateřina Hartmanová, Radka Novotníková, Nikola Kropáčková. V neděli pojedou také finále B.

Vystoupení na ME již dnes zakončil skifař Jakub Podrazil, který byl nejprve čtvrtý v semifinále C/D a následně vyhrál finále D. Celkově skončil devatenáctý. Čtvrté ve finále C skončily Zuzana Valsová a Monika Nováková, které v kategorii dvojskif lehkých vah obsadily poslední místo.

Reklama