Hlavní obsah

Český unikát! Vypjatá bitva skončila dvojnásobnou radostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boj o reprezentaci v silné konkurenci českých vodních slalomářů bývá hodně vypjatý. Zvlášť když usilujete o nominace hned dvě… A tak není divu, že Tereza Fišerová zářila nadšením, když se jí povedlo vyjet reprezentaci hned ve dvou kategoriích, jako první Češce.

Foto: kanoe.cz/Jan Homolka

Tereza Fišerová měla v Troji dvojitý důvod k úsměvu.

Článek

„Fyzicky i psychicky to byly dva hodně náročné víkendy. Ale líp to dopadnout nemohlo,“ nadšeně vykládala v Troji. Mezi kanoistkami patří k úplné špičce, má dvě světové medaile i šesté místo z olympijské premiéry v Tokiu. Zavedenější kategorie kajakářek pro ni byla spíše doplňkem, ale letos si usmyslela, že zkusí vyjet národní tým i v ní.

„Trénovala jsem stejně na kajaku i singlu, jen jsme víc zapracovali na vytrvalosti, abych měla dost sil. A na singlu jsem byla docela v nervu, protože všichni očekávali, že na to mám,“ líčí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tereza Fišerová (@fiserka123)

Suverénnější totiž byla paradoxně na kajaku. „Dělám ho z lásky a hrozně mě baví. Každá kategorie má něco do sebe, je pro mě odreagováním od té druhé. Neumím si představit, že bych jednu nejezdila,“ přiznává 24letá slalomářka.

Trénink v jedné lodi navíc může pomoct technice v druhé, což testuje i olympijský vítěz Jiří Prskavec. „Zatím jsem na kajaku pádlovala jen přes zimu, jsem zvědavá, co mi dá do příští sezony, když na něm budu jezdit i v létě,“ říká. A příští rok už začne boj o olympiádu.

Může Fišerová napodobit australskou hvězdu Jessiku Foxovou? Ta v Tokiu brala medaile z obou disciplín. „To je moc daleko,“ usměje se. „Teď byl můj cíl reprezentace v obou kategoriích, pak si stanovím další. Ale reálná vize pokusit se o Paříž na singlu i kajaku tu asi je,“ připouští.

Reklama

Související témata: