Hlavní obsah

Chalupa do Hamburku nedovesluje, kvůli bolestem zad závod vzdal

Aken

Bývalý vynikající veslař Václav Chalupa trasu mezi Prahou a Hamburkem na skifu nedokončí. Kvůli silným bolestem zad byl stříbrný medailista z olympiády v Barceloně 1992 nucen vzdát extrémní závod Prague - Hamburg Rowing Race 2018 v polovině trati.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Skifař Václav Chalupa 850 kilometrů dlouhou plavbu do Hamburku nedokončí.

Článek

O zápis do Guinnessovy knihy rekordů tak budou v příštích dnech usilovat již jen předseda Českého veslařského svazu Dušan Macháček a autor projektu Aleš Nejedlo.

"Bohužel, zdravotní komplikace mi neumožnily závod dokončit. Kluci tak na sedmou etapu nastoupili už beze mě. Je to obrovská výzva a moc jim ten Guinnessův rekord přeju. Závod rád podpořím i v budoucnu," uvedl Chalupa v tiskové zprávě.

Padesátiletý veslař, majitel osmi medailí ze světových šampionátů, odstoupil ze závodu po páteční 6. etapě. Macháček a Nejedlo mají před sebou ještě dalších šest etap, do Hamburku by měli dorazit ve čtvrtek 11. října.

"Chtěl jsem touto cestou představit veslování jako sport rekreační a to se, myslím, povedlo," řekl Chalupa, který vesloval na takzvaném mořském skifu. Macháček i Nejedlo jedou na klasické variantě.

Reklama

Související témata: