Hlavní obsah

Čtyři jedničky a neděle bez nervů. Loňská šichta ale otevřela Fišerové oči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři jedničky čítá nominační vysvědčení vodní slalomářky Terezy Fišerové na kajaku, vyhrála všechny závody. Reprezentaci si vyjela s předstihem i na kánoi a nejrychlejší byla také v nominačním závodě v nové olympijské disciplíně kajakkrosu. A tak ji čeká další perná sezona, do níž vtrhne poučená loňskou zkušeností.

Foto: Ivan

Slalomová univerzálka Tereza Fišerová v pražské Troji.

Článek

Ne snad, že by minulý rok pro ni byl neúspěšný, však první a třetí byla na mistrovství Evropy i v celkovém hodnocení Světového poháru. Ale program, kdy na všech akcích závodila ve všem, co se dalo, jí sebral dost sil.

„Minulá sezona mi otevřela oči,“ přiznává. A tak svěřenkyně Lukáše Kubričana bude letos plánovat svůj program obezřetněji. „Nevyplatí se soustředit na celkový Světový pohár,“ ví, že v předolympijské sezoně budou priority jinde.

Česká reprezentace pro rok 2023
Muži
K1: Jiří Prskavec, Vít Přindiš, Jakub Krejčí, C1: Prskavec, Václav Chaloupka, Lukáš Rohan.
Ženy
K1: Tereza Fišerová, Amálie Hilgertová, Antonie Galušková, C1: Fišerová, Gabriela Satková, Tereza Kneblová.

Jasný je světový šampionát v Londýně a Evropské hry v Krakově. Z pěti Světových pohárů se do olympijské přednominace počítá ten v pražské Troji (8.–11. 6.), ve španělském Seu a finálový na olympijské trati v Paříži. A Fišerová, která si mezi ženami vyjela obě kategorie jako jediná, hodlá šetřit síly, však může bojovat o tři olympijské místenky.

„Na kajaku se teď cítím trochu líp, malinko se to přehouplo, kros je zase srdcovka, jak se jede hlava nehlava, tak se v něm vybouřím. Ale když se probojuju na olympiádu aspoň v jedné kategorii, budu nesmírně šťastná,“ má jasno.

Reklama