Hlavní obsah

Dechberoucí podívaná. V Bosně pokračoval tradiční závod v extrémních skocích do vody

Mostar/Praha

Pořádnou dávku adrenalinu zažili v sobotu závodníci v extrémních skocích do vody u města Mostar v Bosně a Hercegovině. Účastníci podniku se tam spouštěli do řeky z historického Starého mostu z úctyhodné výšky 24 metrů. Na to, jak adrenalinová akce probíhala, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Bosně a Hercegovině se konal další ročník závodu v extrémních skocích do vody,Video: sntv

 
Článek

Letošní ročník závodu v extrémních skocích do vody ze Starého mostu u města Mostar navštívilo kvůli koronavirovým opatřením značně méně diváků, než bylo zvykem v předchozích letech.

Podniku se letos zúčastnilo 33 závodníků. Pohár pro vítěze si odnesli Vedad Bašič and Igor Kazič. Oba skokani vyjádřili lítost nad tím, že letošní ročník nebyl tak velkolepý jako ty předchozí. Menší konkurence ve startovním poli jim ale nakonec přinesla vytoužený triumf.

„Soutěžím už dvacet let a toto je moje vůbec první vítězství. Každý obyvatel Mostaru má sen vyhrát tenhle závod a mně se to nakonec povedlo. Děkuji za to bohu," nechal se po akci slyšet místní rodák Bašič.

Starý most je zrekonstruovaný most ze 16. století přes řeku Neretvu v Bosně a Hercegovině. Oblouková stavba spojuje dvě části Mostaru.

Reklama

Související témata: