Hlavní obsah

Dojemné gesto v bazénu. Publikum bylo u vytržení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozoruhodná scéna. Sportovní gesto ozdobilo speciální olympiádu v Berlíně. V závodě na 100 metrů v plavání vyvolala nadšení Esmeralda Encarnacion Despiauová z Portorika svým fair play kouskem. Publikum to náležitě ocenilo.

Foto: ČSPS

Ilustrační foto.

Článek

Snaha, urputnost, zanícení. Tohle vše patří i k téhle vrcholné akci sportovců s mentálním a kombinovaným postižením. A přicházejí také situace s přidanou hodnotou. Včetně  fair play momentu.

Po 50 metrech si Sarah Ghandourová myslela, že už je v cíli. Ale snad v zápalu boje pozapomněla, že před sebou má ještě celý bazén, protože se jednalo o závod na 100 metrů.

Její soupeřka Despiauová, která již absolvovala celou vzdálenost, se rozhodla plavat po boku výkonnostně přece jen výrazně slabší soutěžící ze Saúdské Arábie, aby jí pomohla dokončit závod. Pro někoho možná bezvýznamný moment, pro někoho chvíle velké sounáležitosti.

Portoričanka dokonce gestem vyzvala publikum, aby Ghandourovou hlasitě povzbudilo. Nadšení fanoušci tleskali vestoje a vznikla z toho dojemná scéna, která letí internetovým světem.

Speciálních her se celkem účastní kolem 7000 sportovců ze 190 zemí světa. Despiauová svým gestem podle zahraničních médií dopomohla k jednomu z nejkrásnějších momentů celého sportovního klání.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.