Hlavní obsah

Drsné! Plavidlo se nemilosrdně přehnalo přes nešťastníka. Blbý pocit, poznamenal kapitán

Great Sound

Nehoda vypadala hrozivě. Jeden z členů posádky letěl nezadržitelně do vody, plavidlo se přehnalo přes něj. Děsivý moment, který zachytila kamera na lodi... Příprava pro člena jachtařského týmu Oracle ale skončila šťastně. Australan Graeme Spence si mohl oddechnout, když vyplaval živ a nezraněn za lodí.

Graeme Spence spadl při tréninku do vodyVideo: Oracle, Reuters

 
Článek

Jachta patřící do prestižní třídy, která závodí v Americkém poháru, se při přípravě v bermudské lokalitě Great Sound dostala do problémů. Přesněji jeden z členů osazenstva. Neudržel se na palubě. Kamera jeho situaci zčásti stačila zachytit.

"Byl jsem rád, když jsem se dostal za loď. Pořádně jsem si oddechl," přiznal Spence. Ale nepříjemné pocity z jeho pobytu pod lodí zažívali i ostatní členové posádky. "Kdykoli jde někdo přes předek ven, je to blbý pocit," poznamenal kapitán Jimmy Spithill.

"Ta doba od okamžiku, kdy někdo takhle spadne do vody a pak se ukáže vzadu na hladině s palcem nahoru, je strašlivě dlouhá," dodal šéf posádky, která novou loď měla v minulých dnech k dispozici v rámci prvních testů.

Reklama