Hlavní obsah

Dvě evropská finále? Pepa mě snad pochválí, usmívala se Paloudová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roky jezdila na divoké vodě, a tak ji déšť zkrápějící rekreační jezero v zatopené pískovně nedaleko Krakova nemohl rozhodit. Anežka Paloudová si na kajaku dojela pro sedmé místo na Evropských hrách a potvrdila, že se blíží k evropské elitě. Devátá v Polsku skončila se čtyřkajakem.

Foto: Ivana Roháčková

Anežka Paloudová na Evropských hrách v Krakově.

Článek

Krakov (od našeho zpravodaje) ‑ Na dálku 24leté kajakářce držel palce i její partner Josef Dostál. Čtyřnásobný olympijský medailista už se chystá směrem ke světovému šampionátu. „Škoda, že tady nemohl startovat, ale měli jsme čtyři kajakářská místa a prioritu měl čtyřkajak jako olympijská disciplína,“ vysvětlovala Paloudová.

„Ale na dálku mě povzbuzoval a sledoval všechny moje jízdy. Jestli mě pochválí za dnešní výkon? Já doufám, že jo,“ vyprávěla se širokým úsměvem.

Sedmá byla i na loňském mistrovství Evropy v Mnichově, a tak Paloudová pozoruje, že se zatím v širší evropské špičce zabydluje. „Vloni to byla moje premiéra ve velkém finále, tady jsem si potvrdila, že to nebyl jen úlet a náhoda, ale že těm evropským top závodnicím můžu konkurovat,“ hodnotila. Od stupňů vítězů byla vzdálená zhruba sekundu a půl.

„Ale s finále nejsem úplně spokojená. Jela jsem vcelku dobře první půlku trati, a zatímco v semifinále jsem v koncovce získala, tady jsem nepošetřila dost sil a spíš jsem vytuhla. Tam je určitě prostor ke zlepšení,“ uvědomuje si.

Na doladění má ještě dost času, vrchol sezony přijde na mistrovství světa v srpnu v Dusiburgu. Tam může Paloudová bojovat o nominaci na olympiádu individuálně i se čtyřkajakem, s nímž v Krakově rovněž jela finále.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Rychlostní kanoistika (@rychlostnikanoistika)

„Před Evropskými hrami proběhlo testování, nakonec jsme startovaly v jiném složení než třeba na Světovém poháru. Ale ta posádka si sedla skvěle, i když jsme spolu neměly tolik tréninků, nikdo nám moc nevěřil, že se dostaneme do finále a jely jsme celkem v kontaktu se startovním polem,“ chválila parťačky Barboru Betlachovou, Adélu Házovou a Kateřinu Zárubovou.

Reklama

Související témata: