Hlavní obsah

Gemov uzavřel vystoupení bazénových plavců na ME 23. místem na 400 m kraul

Ondřej Gemov uzavřel vystoupení českých reprezentantů v bazénu na mistrovství Evropy v plaveckých sportech 23. místem v závodě na 400 metrů volný způsob. Třiadvacetiletý plavec, jenž v Římě potvrdil formu pondělním českým rekordem na 200 m motýlek, vyhrál svou rozplavbu časem 3:54,00 minuty. V celkovém pořadí mu ale výkon na postup do večerního finále nestačil.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Český plavec Ondřej Gemov.

Článek

Za osobním maximem Gemov zaostal jen o dvě desetiny, od postupu do finálové osmičky ho ale dělilo takřka pět sekund. "Pocitově se mi to jelo hrozně hezky, lehce. Možná bych ještě zvládl otočit, ale nebylo to rozhodně tak, že bych nejel nadoraz. Jel jsem to naplno. Rozdíl byl v tom, když nastupujete na čtyřstovku jako na hlavní disciplínu nebo na doplňkovou. Samozřejmě psychika tam dělá svoje. A taky jsem se neměl na trati s kým tahat, ale jsem spokojený," uvedl Gemov v tiskové zprávě.

Nejlepšími výsledky české výpravy z bazénu v areálu Foro Italico tak zůstanou dvě pátá místa Kristýny Horské z prsařské a polohové dvoustovky. Simona Kubová přidala sedmé místo v závodu na 100 metrů znak, Matěj Zábojník byl osmý na 200 metrů prsa.

Od pátku čekají boje o medaile dálkové plavce. V nominaci jsou čtvrtý muž ze závodu na 5 km na mistrovství světa v roce 2019 Matěj Kozubek, Alena Benešová, Lenka Štěrbová, Tomáš Chocholatý, Martin Straka a Ondřej Zach.

Reklama

Související témata:
Rozplavby