Hlavní obsah

Jak Češi dominovali? Pivo uvolnilo záda, za odměnu bábovka!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do úplného konce sbírali Češi medaile na Evropských hrách v Krakově, svoji bilanci zastavili na 28 kusech. Na závěr ME vodních slalomářů si podmanili novou olympijskou disciplínu kajakkros svěřenci Jiřího Prskavce st. Ze zlata se těšil Ondřej Tunka, z bronzu Vít Přindiš.

Ondřej Tunka a Vít Přindiš po medailovém úspěchu na ME

 
Článek

Krakov (od našeho zpravodaje) ‑ Oběma úspěch notně zvedl náladu. Bývalý mistr světa na kajaku Tunka si nevyjel reprezentaci ve své hlavní disciplíně a soustředil se na kajajkros, což se zjevně vyplatilo.

Přindišovi zase rozhodčí v Krakově připsali 50sekundovou penalizaci v hlídkách, na kajaku jako úřadující světový šampion neprošel do finále. Přesto odjíždí s úsměvem a medailí.

„Od pondělí jsem řešil problémy se zády, teprve dneska jsem se cítil na vodě dobře. Asi pomohlo pivo, které jsem si dal v sobotu na oslavu medaile Jíři (Prskavce),“ smál se.

Oba parťáci byli zařazeni už do stejného čtvrtfinále a pavoukem bok po boku postupovali do finále. Byť Tunka odcházel od vody naštvaný už po první jízdě v domnění, že byl vyřazen. Jenže po diskvalifikaci dvou soupeřů zase spěchal na start semifinále.

„Byl jsem fakt zklamaný, že mě vyšťouchl Francouz. Ale když jsem došel nahoru, hned mi říkali, že si mám jít znovu pro číslo. A pak už to bylo skvělé,“ mnul si ruce 32letý Tunka.

Foto: Ivana Roháčková

Zlatý Ondřej Tunka (vlevo) a bronzový Vít Přindiš po kajakkrosu.

Pořadí se často v průběhu jízdy přelívalo, ale cílovou čáru protínali první Češi. „Pořád je to loterie. Kromě čtvrtfinále jsem musel útočit, ale místo ataku jsem volil chytrost, abych se s nimi nepral,“ popisoval úspěšnou taktiku Přindiš. Společnou strategii přitom Češi nedomlouvali. „Ani taktizovat nejde, často nevíte, kde zrovna je ten druhý. Ale možná mě Vítek ve finále trošku podržel,“ spekuloval Tunka a Přindiš jeho slova potvrzoval.

„Byl jsem tam čtvrtý a jeli jsme ve vláčku. Kdybych jel za Ondrou, zbytečně bychom se prali o zlato, tak jsem to trochu obětoval,“ vysvětloval Přindiš, jenž byl v cíli druhý, ale pak ho rozhodčí za špatný průjezd branky sesunuli o pozici níže.

Dočká se tak od zlatého kamaráda odměny? „Už mi jeho maminka slibovala, že mi upeče bábovku,“ smál se Přindiš.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články