Hlavní obsah

Kajakář Prskavec zahájil vítězně Český pohár a nominační boj

Úřadující mistr světa Jiří Prskavec splnil roli favorita a ovládl první závod Českého poháru ve vodním slalomu. Sedmadvacetiletý kajakář zvítězil ve Veltrusích o téměř 1,5 sekundy před Ondřejem Tunkou, třetí skončil s dvousekundovou ztrátou další bývalý světový šampion a stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek.

Foto: Jan Homolka/kanoe.cz

Spokojený Jiří Prskavec v cíli závodu ve Veltrusích.

Článek
Fotogalerie

Do nominačních bojů o místo reprezentaci i účast na olympijských hrách získal Prskavec deset bodů. "Je to ideální start. Povedlo se mi ustát tlak a mít čistou hlavu od začátku přípravy až po závody. První závod mi vyšel krásně. Obě jízdy jsem vyhrál, obě jsem jel čistě," pochvaloval si v nahrávce pro média Prskavec, který měl původně v těchto dnech obhajovat bronz na olympijských hrách v Tokiu, které byly kvůli koronaviru odloženy na příští rok.

"Ukázalo se, že fyzicky jsem na tom výborně, protože ta trať je opravdu náročná. Sypal jsem to až do cíle a cítil jsem se dobře. Doufám, že to bude pokračovat, že jsem tímhle neskončil," prohlásil dvojnásobný mistr světa.

Foto: Jan Homolka/kanoe.cz

Jiří Prskavec na kanále ve Veltrusích.

Mezi kanoisty vstoupil do nominačních bojů vítězně Lukáš Rohan. Úvodní závod kajakářek vyhrála Veronika Vojtová před mistryní světa z roku 2015 Kateřinou Kudějovou. Úřadující evropská šampionka Amálie Hilgertová byla šestá. Kanoistkám vládla favorizovaná Tereza Fišerová.

Závody ČP ve vodním slalomu ve Veltrusech
Muži:
K1: 1. Prskavec 88,90 (0 trest. sekund), 2. Tunka -1,46 (0), 3. Hradilek (všichni USK Praha) -2,10 (0).
C1: 1. Rohan (USK Praha) 97,96 (0), 2. Heger (Dukla Brandýs n/L) -1,23 (0), 3. Gebas (USK Praha) -2,23.
Ženy:
K1: 1. Vojtová 103,64 (2), 2. Kudějová (obě USK Praha)-0,24 (0), 3. A. Galušková (Sušice) -3,68 (2).
C1: 1. Fišerová 109,32 (4), 2. M. Satková (obě Dukla Brandýs n/L) -3,82 (0), 3. G. Satková (USK Praha) -4,21 (2).

Reklama