Hlavní obsah

Kanoisté vyjeli olympijská místa pro Česko, finále pojedou Rohan, Satková i Chaloupka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tři čeští kanoisté se probojovali do finále mistrovství světa ve vodním slalomu v londýnském Lee Valley. Ze čtvrtého místa postoupil Lukáš Rohan, z pátého Gabriela Satková a ze sedmého Václav Chaloupka, v obou disciplínách tak pro Česko vyjeli i olympijské místenky do Paříže. Finále se jede od 14.35 SELČ (živě na ČT sport).

Foto: Barbora Reichová/kanoe.cz

Kanoistka Gabriela Satková si v Londýně jede pro finále mistrovství světa.

Článek

Londýn (od našeho zpravodaje) ‑ Jednadvacetiletá Satková předvedla čistou jízdu, která jí vynesla páté místo. Bývalá mistryně Evropy byla z tria Češek nejrychlejší už v kvalifikaci a poradila si i s výrazně náročnější tratí v semifinále.

Fišerové se v Londýně nedaří, na kajaku vypadla už v kvalifikaci, v semifinále kanoistek nasbírala celkem čtyři dotyky, z toho tři v rozmezí branek 13 až 16.

„Bohužel jsem si na tu pasáž stoprocentně nevěřila, měla jsem zvolit jiný způsob projetí, ale takhle jsme se s trenérem rozhodli. Pak ještě přišel dotyk na poslední protivodě,“ posteskla si svěřenkyně Lukáš Kubričana.

K postupu jí chybělo přes šest sekund. „Byly tam i další chyby, čas byl ale rychlý, což mě aspoň těší na tom mistrovství světa, které se mi moc nedaří,“ uznala vicemistryně světa z roku 2017, kterou v Lee Valley čeká ještě nedělní kajakkros.

Mezi muži si stříbrný olympijský medailista z Tokia Rohan i bývalý mistr světa Chaloupka zajistili postup z kvalifikace až v opravné jízdě, ale semifinále zvládli čistě a dostatečně rychle. Olympijskou místenku si zajistilo dvanáct nejvýše umístěných zemí.

Nejrychleji semifinálové jízdy zvládli i s trestnými dotyky Monica Doria Villarublová z Andorry a Slovinec Benjamin Savšek.

Reklama

Související témata: