Hlavní obsah

Legenda v zajetí trojek. Hilgertová vtrhne už do třicáté sezóny

Praha

Příští jaro oslaví padesátiny, ale jedno jubileum má vodní slalomářka Štěpánka Hilgertová na dosah už letos. Když zvládne domácí nominaci, probije se potřicáté v řadě do reprezentace. V peřejích bude k nepřehlédnutí i díky nové lodi poseté trojkami.

Foto: Ivana Roháčková

Vodní slalomářka Štěpánka Hilgertová před startem domácí nominace.

Článek

Vloni i přes účast v národním týmu sledovala vrchol sezóny jen v televizi, místo pro jedinou kajakářku na hrách v Riu totiž získala mistryně světa Kateřina Kudějová. Ale to pádlující legendu v rozhodování o pokračování kariéry neovlivnilo. „Už jsem s tím byla smířená, nebyla jsem jediná, kdo sledoval olympiádu z gauče,“ vypráví.

„Výsledkově jsem měla loňskou sezónu jednu ze slabších, jak jsem nevyjela olympiádu, chyběl mi i tah na bránu. A napadlo mě, že takhle končit nechci, protože bych se chtěla loučit sezónou, která bude ne snad výsledkově skvělá, ale pocitově líp prožitá,“ vysvětluje dvojnásobná olympijská vítězka.

Právě dva její triumfy pod pěti kruhy se staly inspirací pro originální design kajaku, který pro letošní sezónu zvolila. S barvami si mohla vyhrát díky rozhodnutí mezinárodní federace zvýšit hmotnost kajaku z osmi na devět kilogramů. „Výrobci dřív říkali, že barva něco váží, a jestli chci mít lehkou loď, ať ji nechám černou, což bylo takové smutné,“ popisuje.

„Teď jsem se vrátila ke své oblíbené bílé a synovec je graficky zdatný. Proto jsem spojila téma své třicáté sezóny a olympijských triumfů. V Atlantě jsem startovala s trojkou a v Sydney s třiatřicítkou,“ objasňuje motiv na svém kajaku, jehož zadní část zdobí číslice tři a příď trojúhelníky.

Reklama