Hlavní obsah

Mistr světa ve vodním slalomu Přindiš je Králem divoké vody

Mistr světa ve vodním slalomu Vít Přindiš s velkou převahou ovládl anketu Král divoké vody. Triumfoval nejen ve své disciplíně, ale i celkově a navázal na loňský úspěch svého kajakářského kolegy Jiřího Prskavce. Sjezdařům pro letošní rok kralovala Marie Němcová.

Foto: Canoephotography.com

Kajakář Vít Přindiš při SP v Německu. Archivní foto

Článek

Po svazovém ocenění Kanoista roku získal Přindiš trofej také v anketě sekce divoká voda, v níž hlasují funkcionáři, sportovní novináři a samotní závodníci. "Nejsem moc velký sběratel těchto ocenění. Těší mě ale to, že mohli hlasovat nejen delegáti a činovníci, ale i závodníci. A je to tím pádem cena od naší komunity," řekl Přindiš, který převzal cenu dnes v olomouckém BEA centru. V celkovém hodnocení nasbíral 222 bodů. Za ním skončil Prskavec se 108 body a další zástupkyně vodního slalomu Tereza Fišerová se 45 body.

Přindiš si světovým titulem splnil sen, ale motivaci neztrácí. "Sportování a vodní slalom mě baví, takže to nebylo o tom, abych sportoval jen do nějaké chvíle nebo do nějakého úspěchu. Zatím mě to baví, cítím, že bych se mohl zlepšit a svého limitu jsem ještě nedosáhl. Tak doufám, že zdraví bude držet a budu moct předvést ještě nějaké další hezké závody," uvedl třiatřicetiletý závodník.

Němcové vynesla ocenění pro nejlepší sjezdařku životní sezona, na kánoi získala světový titul ve sprintu a stříbro na MS v klasickém sjezdu. "Celá sezona byla naprosto úžasná. Pořád jsem čekala, kdy tahle vítězství skončí, že nemůžu vyhrát vše v celé sezoně. Mám z toho hroznou radost," řekla.

Kategorii do 23 let ve slalomu vládla kanoistka Gabriela Satková. Vedle evropského zlata a světového stříbra mezi svými vrstevníky byla úspěšná také mezi dospělými, když získala zlato a stříbro v závodech Světového poháru. "Mám z toho obrovskou radost. Přece jenom náš tým U23 je plný velice úspěšných závodníků, máme hned další tři mistry Evropy. Proto si prvního místa mezi nimi velice vážím," poznamenala v tiskové zprávě.

Reklama

Související témata: