Hlavní obsah

Na autogramiádě měl navrch Prskavec, na vodě Rohan. Kajakáři stárnou, vtipkoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byli tvářemi Světového poháru v pražské Troji, však na něm jeli v roli úřadujících olympijských medailistů. V pomyslném souboji měl navrch kanoista Lukáš Rohan, jenž si z domácí vody vylovil bronz, když kajakářský šampion z Tokia Jiří Prskavec skočil čtvrtý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Rohan s bronzem po finále kanoistů v Troji.

Článek

Potkali se už na společné autogramiádě, z níž Rohan popisoval veselou historku na svém Twitteru. Dva chlapci se trumfovali. „Já mám dva Prskavce,“ říkal jeden. „Já nemám, dám ti dva Rohany za jednoho Prskavce,“ reagoval druhý. „Nechci,“ zněla odpověď. O víkendu ale cena podpisu stříbrného slalomáře z Tokia Rohana zase trochu stoupla.

Však si užíval, že díky němu, Martině Satkové a zejména vítězné Tereze Fišerové měli v Troji kanoisté navrch nad kajakáři. Což nebývalo zvykem…

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Rohan ve finále SP v Troji.

„Za mě super. Už stárnou, někdo je musí nahradit,“ smál se. „Ve vodním slalomu je hranice mezi úspěchem a neúspěchem strašně tenká, mě také dělilo asi půl sekundy od čtvrtého místa, kajakáře kousek od medaile. Ale samozřejmě jim to připomenu,“ pokračoval dobře naladěný Rohan.

S Prskavcem jsou kamarádi od útlého dětství, což jen umocňuje jejich hecování. Ostatně kajakářský šampion byl i předmětem Rohanovy diplomové práce na oboru mediální studia, kterou odevzdával těsně před pražským Světovým pohárem. „Psal jsem o olympijských hrách v Riu a mediálním obrazu českých sportovců. O Jířovi, Báře Špotákové nebo Lukáši Krpálkovi,“ vypočítává.

A jak by jako budoucí adept žurnalistiky popsal svůj nedělní výkon v Troji?

„Začal bych tím, že jsem tu neobhájil vítězství, ale i tak jsem spokojený, jak jsem to zvládl. Bohužel jsem nevěděl, že budou tyčky tak vysoko, musel jsem měnit svůj plán,“ připomněl častou nástrahu trojského kanálu v podobě měnící se hladiny vody, s níž si o den dříve ideálně neporadil Prskavec.

Reklama

Související témata: