Hlavní obsah

Nasadil kameru a vyrazil do peřejí. Takhle válí olympijský medailista z Ria!

Praha

Zajímá vás, jaké pocity prožívá vodní slalomář, když usedne do svého kajaku a spustí se s ním do hučících peřejí a válců? Jak z jeho pohledu vypadá jízda divokou vodou, při níž se snaží co nejrychleji a bez šťouchů zdolat náročnou trať? Máte nyní jedinečnou možnost zhlédnout, jak se prohání mezi brankami borec z absolutní světové špičky! Jiří Prskavec, bronzový medailista z olympiády v Riu, absolvoval s kamerou GoPro na kanále v Troji trénink, který stojí za to vidět.

Tréninková jízda pohledem Jiřího Prskavce.

 
Článek

Ve vodním slalomu sbírá medaile jak na běžícím pásu. Loni v Londýně se stal mistrem světa a výrazně se zapsal do povědomí fanoušků. Pořádný boom však vypukl až po ostře sledovaném srpnovém závodě pod pěti kruhy, v němž rodák z Mělníka v kategorii K1 vybojoval pro Česko bronzovou medaili. Autogramiády, rozhovory, sponzorské akce... Jméno Jiří Prskavec už znají i sportovní příznivci, kteří jinak tento sport příliš nesledují.

"Olympiáda byl můj obrovský cíl, který jsem si chtěl splnit. Byl jsem nadšenej, že mi to klaplo, hlavně semifinále bylo pro mě těžký. Bál jsem se, že lidi zklamu a to na tom bylo nejhorší," vykládá Prskavec během své cesty autem na trénink v Troji, kde od pátku probíhá závod Světového poháru.

Po příjezdu k vodáckému areálu se Prskavec rychle převlékl a šel na to. Na helmu připevnil kameru a vy se díky ní můžete podívat na unikátní záběry z jeho tréninku. Třiadvacetiletý kajakář si vedl dobře a to nejen v tomto tréninku, v pátek dopoledne totiž hned z první jízdy postoupil do sobotního semifinále.

Reklama

Související témata: