Hlavní obsah

Nechceš změnit disciplínu? Prskavec prohání specialisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová mise olympijského šampiona začala úspěšně. Hned ve svém prvním ostrém závodě v české nominaci na kánoi skončil hlavní specializací kajakář Jiří Prskavec druhý! Po sedmém místě v nedělním závodě na Trnávce je tak v půlce nominace ve hře o reprezentaci.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Nezvyklý obrázek, Jiří Prskavec mezi kanoisty.

Článek

Takový byl váš cíl, abyste i následující víkend v pražské Troji mohl bojovat o reprezentační tým také ve vaší doplňkové disciplíně. Průběžně jste čtvrtý.

Se singlem jsem spokojený, i v neděli až do posledních dvou protivodných bran jsem na tom byl podobně jako v sobotu, ale pak jsem tam nechal dvě tři sekundy. Určitě jsem předčil své očekávání, o moc líp jezdit nemůžu. V sobotu jsem udělal šťouch, v neděli jsem ztratil v závěru, ale na to, jak je Trnávka těžká trať, mám z výsledků radost.

Jak jste svoji ostrou kanoistickou premiéru prožíval vnitřně?

V sobotu jsem byl nervóznější, ale měl jsem na startu hlavně radost, že jsem v A finále s klukama, kteří už dokázali velké věci, a já je jako nováček trochu trápím.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jiří Prskavec ve své parádní disciplíně na kajaku.

Jak reagovali, když jste při premiéře byl druhý třeba před olympijským medailistou Lukášem Rohanem?

Trochu si mě dobírali, dělali si srandu, že už jsem na singlu lepší než na kajaku, tak bych měl změnit disciplínu. To tedy říkali hlavně kajakáři. (úsměv) Ale v neděli se to zase uklidnilo, když jsem byl sedmý.

I tak výš než na kajaku, kde máte nominaci jistou za loňské výsledky. Na něm vás o výhru připravila padesátisekundová penalizace.

Neměl jsem úplně pocit, že bych branku neprojel. Při jízdě jsem o tom nepochyboval, ani na videu mi to nepřišlo, ale neviděl jsem všechny záběry. Brána byla dost vysoko na drátě, asi jsem pod ní šel blbě, což mě mrzí. Byl jsem za to na sebe naštvaný, když už jsem ze sebe vymáčkl všechny síly po singlu…

Kolik energie vás stálo absolvovat každý den čtyři ostré jízdy?

Dost, je to obrovský rozdíl. Hlavně na psychiku, že od rána pořád o něco jedete. Jdete na snídani, pak se podívat na předjízdu, rozjezdit na singlu, první kvalifikace, převlíknout a tak dál. A finále už se jede najednou, dojel jsem singl, hned si vzal kajak a šel na start, mezi jízdami byla půlhodina. Ale zase nic těžšího už mě nečeká, protože ten rozptyl mezi kajakem a singlem je v Českém poháru nejmenší.

Co jste říkal na vystoupení Jakuba Krejčího, který po mládežnických úspěších vyhrál teď oba závody mezi dospělými? Roste vám s Vítem Přindišem další velký soupeř?

Určitě, je vidět, že je perfektně silově připravený. Dřív mu ke konci docházelo, teď je znát, že na to má. Předvedl čtyři vyrovnané jízdy, za celý víkend měl jediný šťouch na tak těžké trati a stresujících závodech… Určitě nás bude prohánět.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články