Hlavní obsah

Nejen Ledecká! Další česká hvězda hlásí zásadní novinku, Seemanová má nového trenéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto plné změn prožívají české hvězdy. Před pár měsíci ohlásila zásadní novinky sněhová královna Ester Ledecká. Teď ji následuje další mladá dáma, která vládne pro změnu u vody. Elitní česká plavkyně Barbora Seemanová po deseti letech ukončila spolupráci s trenérkou Petrou Škábovou. "Chtěla bych Petře strašně moc poděkovat, protože ze mě udělala plavkyni, jakou jsem dnes. Nicméně minulý rok na podzim jsem si vyzkoušela tréninky v mezinárodním týmu ISL a chtěla jsem udělat změnu," říká Seemanová v tiskové zprávě pro média.

Foto: Sportegy/Matěj Třasák

Elitní česká plavkyně Barbora Seemanová má nového trenéra.

Článek

Dvaadvacetiletá finalistka loňských olympijských her se rozhodla, že se bude připravovat pod švýcarským trenérem Lukou Gabrilem, který Seemanovou vede právě v týmu ISL. Do stejného týmu patří mimo jiné i švédský reprezentant Erik Persson, Robert Glinta z Rumunska i Kanaďanka Kayla Sanchezová.

Seemanová od loňského podzimu absolvovala vedle přípravy v Česku také několik soustředění právě pod Gabrilem. "Dodalo mi to hrozně moc energie a nakonec jsem se rozhodla pro kompletní změnu, protože pro plavce není jednoduché kombinovat více tréninkových programů," vysvětluje rodačka z Prahy.

A co říká na rozhodnutí Seemanové trenér Gabrilo? "Jsem nadšený, že příjmu výzvu trénovat Báru. Věřím, že patří mezi nejčistší talenty v plaveckém světě. Měl jsem možnost s ní spolupracovat během minulé zimní sezony a byla to hodně pozitivní zkušenost."

Seemanová zase oceňuje načasování. "Na novou kapitolu se těším. Podle mě přišla v moment, kdy přijít měla. Líbí se mi trenérova vize a už se těším na prosinec, kdy mě čeká mistrovství světa v Austrálii, na které se už připravuju," pokračuje Seemanová, která přišla o srpnové mistrovství Evropy kvůli borelióze.

"Chtěla bych Petře za všechno moc poděkovat, udělala ze mě plavkyni, jakou jsem dnes. Strávily jsme spolu spoustu času a jsem moc ráda, že můžu říct, že mám v podstatě jen pozitivní vzpomínky," dodává Seemanová na adresu bývalé trenérky.

Reklama