Hlavní obsah

Nová disciplína, nové jméno. Zvykám si, usmívá se Lukšová před bojem o čtvrtou olympiádou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od minulé sezony nová disciplína, od letošní nové jméno. Na samé novinky si zvyká Lenka Lukšová, která do svatby se svým koučem závodila pod příjmením Antošová. „Je pravda, že občas mě to jméno překvapí, ale už jsem si docela zvykla,“ usmívá se 31letá veslařka.

Foto: Detlev Seyb

Lenka Lukšová při mistrovství Evropy v Bledu.

Článek

Bled (od našeho zpravodaje) ‑ Přechod z dvojskifu poté, co její parťačka Kristýna Fleissnerová otěhotněla, na skif byl přece jen větší změnou. „Po nějakých čtrnácti sezonách na dvojskifu je to něco jiného, pořád si zvykám,“ přiznává.

„Když na dvojskifu nemáte svůj den, je tam ten druhý, kdo vás podpoří. Když se nedaří na skifu, je to takové smutnější,“ srovnává.

Na mistrovství Evropy na slovinském jezeru Bledu skončila osmá, stejně jako vloni v Mnichově. „Nejsem úplně spokojená s tím, co jsem tu předváděla, hlavně v semifinále. Umím i líp, tady jsem se trochu hledala, nemohla jsem najít uvolnění a rytmus v dráze,“ přiznávala. „Snad se mi podaří v příštích závodech prodat, co ve mně je,“ doufá.

Klíčový závod sezony přijde v září v Bělehradě v podobě světového šampionátu, který je i hlavní olympijskou kvalifikací. Lukšová už si atmosféru pod pěti kruhy zažila třikrát, jednou se sestrou Jitkou, dvakrát s Fleissnerovou.

Teď ji čeká boj o jedno z devíti míst zajišťujících olympiádu. „Přibude tak pět šest holek oproti mistrovství Evropy a kvalifikačních míst je méně než na dvojskifu. Určitě to bude těžší,“ ví.

Další možností by mohla být ještě příští rok evropská dokvalifikace v Szegedu, ale ta se bude týkat jen zemí, které už mají do Paříži kvalifikované méně než dvě posádky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články