Hlavní obsah

Paralympijskému plavci kvůli koronaviru zavřeli bazén, tak si s otcem postavil vlastní

Tenhle borec se s nepřízní osudu umí vypořádat po svém. Argentinský paralympijský plavec Sebastian Galleguillo se nemůže připravovat na závody. V jeho rodné zemi jsou totiž kvůli koronaviru nařízena karanténní opatření, a sportovní areály tak mají zavřeno. Osmnáctiletý mladík si proto na zahradě u svého domu nedaleko Buenos Aires postavil improvizovanou plaveckou dráhu z plastových pytlů. Se stavbou mu pomáhal jeho otec. Na jejich originální svépomocné zařízení se můžete podívat ve videu níže.

Paralympijský plavec si sám postavil doma bazén z plastových pytlů.Video: Reuters

 
Článek

Argentinec Sebastian Galleguillo je neslyšící paralympijský závodník v plavání. V roce 2021 ho v Brazílii čeká deaflympiáda a mladý sportovec by se na ní rád předvedl v co nejlepším světle. Plán přípravy mu ale pokazila pandemie koronaviru.

Osmnáctiletého reprezentanta ale uzavřená sportoviště od tréninku neodradila. Se svým otcem vybudoval plaveckou dráhu přímo na zahradě za jejich domem. „Vzali jsme materiál, který jsme tu měli, a začali jsme stavět," nechal se slyšet Galleguillův otec, který se živí jako zedník.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

La noche comienza a brillar⭐ Genio total @juanironcoroni22 🙌🏻🙌🏻

Příspěvek sdílený Sebastian Galleguillo (@sebita_swim),Čen 21, 2020 v 2:32 PDT

Vodu v jejich provizorním zahradním bazénu ohřívá improvizovaný kotel. „Mámě jsme řekli, že musím už začít trénovat, protože začínám být ztuhlý a ztrácím pohyblivost v těle," řekl agentuře Reuters Galleguillo, který se ve vlastnoručně vyrobeném zahradním bazénu teď prohání každý den.

Argentinská vláda zavedla povinnou karanténu 20. března. Ta byla v oblasti kolem Buenos Aires prodloužena až do 17. července kvůli nedávnému nárůstu případů nemoci covid-19. V Argentině je koronavirem nyní nakaženo téměř 100 000 obyvatel, nákaze tam podlehlo bezmála 2000 lidí.

Reklama

Související témata: