Hlavní obsah

Plavecký olympijský medailista Miller je ve vězení za obchod s drogami

Někdejší úspěšný australský plavec Scott Miller je ve vězení za obchod s drogami. Dvojnásobný olympijský medailista z her v Atlantě 1996 byl odsouzen na pět a půl roku. Na svobodu se může dostat podmínečně příští rok v dubnu, kdy bude mít odpykáno něco málo přes tři roky. Trest se mu totiž počítá od jeho zatčení v únoru 2021.

Foto: Profimedia.cz

Někdejší úspěšný australský plavec Scott Miller během aktivní kariéry.

Článek

Tehdy policie v jeho domě v Sydney objevila čtyři kilogramy metamfetaminu a při následné zevrubné prohlídce také heroin, vysokou částku v hotovosti a několik mobilních telefonů.

Advokáti někdejšího mistra světa u soudu uvedli, že ho poznamenal rozvod s manželkou. Přátelé vypověděli, že mistr světa na 100 metrů motýlek z roku 1995 těžce nesl "jen" stříbro na OH, kde prohrál s Rusem Denisem Pankratovem. Soudkyně Penelope Hocková sedmačtyřicetiletého Millera i jeho spolupachatele vyzvala, aby přehodnotili svůj život. "Jsou to čtyřicátníci a musejí si uvědomit, že jsou v kritickém bodě nejenom pro sebe, ale i pro své rodiny a přátele, kteří je dál podporují a milují," řekla při vynesení rozsudku.

Miller neměl problém s drogami poprvé. V roce 2008 byl za to odsouzen k dvouleté podmínce, o šest let později dostal roční podmínku.

Reklama

Související témata: