Hlavní obsah

Plavkyně Nabojčenko vylepšila český rekord na 50 metrů motýlekPlavkyně Nabojčenko vylepšila český rekord na 50 metrů motýlek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Daryna Nabojčenko jako první česká reprezentantka zaplavala 50 metrů motýlek pod 26 sekund. Na víkendové Velké ceně Brna vylepšila vlastní národní rekord v krátkém bazénu o 14 setin na 25,91.

Foto: ČSPS/Ivo Stejskal

Ilustrační foto

Článek

Ukrajinská rodačka Nabojčenko, která v Česku žije od jedenácti let, rekord posunula dvakrát během necelého měsíce. Získala ho v polovině října na Plzeňských sprintech, kdy výkonem 26,05 splnila limit pro prosincové mistrovství Evropy v krátkém bazénu. Nový rekord ji aktuálně řadí na páté místo letošních evropských tabulek.

Velká cena Brna byla pro české plavce poslední šancí na splnění limitů pro ME v krátkém bazénu, ale požadovaný výkon k účasti v rumunské Otopeni nikdo další mimo dřívějších „limitářů“ nezaplaval. Nejblíže k tomu byla sedmatřicetiletá Petra Weber, které na trati 50 metrů prsa utekl limit o čtyři setiny.

Reklama

Související témata: