Hlavní obsah

Plavkyně Seemanová získala na olympijských hrách mládeže další zlato

Plavkyně Barbora Seemanová získala na olympijských hrách mládeže v Buenos Aires druhé zlato. Po kraulařské stovce suverénně ovládla i poloviční trať. Desátou medaili české výpravy pak přidala badmintonistka Tereza Švábíková, která v soutěži smíšených mezinárodních družstev pomohla týmu Theta ke třetímu místu.

Foto: OIS/IOC for Lovelock Thomas, ČTK

Plavkyně Barbora Seemanová v Buenos Aires na olympijských hrách mládeže.

Článek

Osmnáctiletá Seemanová vyhrála páteční finále padesátky zcela jednoznačně. Dohmátla v čase 25,14 sekundy a druhou Japonku Majuku Jamamotovou za sebou nechala o 25 setin. „To je na padesátku docela dost. Plavalo se mi pocitově skvěle," řekla na webu olympic.cz držitelka tří medailí z argentinské metropole. Na dvoustovce skončila Seemanová třetí.

„Těchto medailí si cením hrozně moc. Je to nejvýš postavená soutěž, kde jsem kdy byla a uspěla. Sešla se tu světová konkurence. Ty časy byly neuvěřitelné a ta dvoustovka by časem stačila třeba na finále dospělých na mistrovství Evropy," konstatovala česká kraulařka.

V zimě přitom Seemanová nemohla tři měsíce trénovat kvůli mononukleóze. „Tohle byl ten nejemotivnější sportovní týden, který jsme zažili. Je to obrovská satisfakce. Je to bojovnice, která se jen tak nevzdá. Tohle je odměna. Je to pro nás snová olympiáda," uvedla trenérka Petra Škábová.

Reklama

Související témata: