Hlavní obsah

Prskavec se těší na vodu. Bez soupeřů a se synem

Na vodě tráví při trénincích a závodech stovky hodin, přesto už vodní slalomář Jiří Prskavec nedočkavě vyhlíží příští léto, až se opět posadí do lodi. Podívejte se v následujícím videu.

Plány Jiřího Prskavce? Dodělat dům. Má na to rok, než začne nominace na další olympiádu Video: Sport.cz

 
Článek

„Jiřík po sezoně říkal, že nechce hrát na klavír a chce jezdit na vodě, tak se strašně těším, až se projedeme někam dál a sjedeme si nějakou říčku,“ plánuje otec dvou synů, dvouapůlletého Jiřího a půlročního Marka.

Olympijský vítěz z Tokia měl v posledních týdnech dost času trávit chvíle s oběma potomky, nejprve při soustředění na ostrově Réunion, kam vzal rodinu, a nyní v předvánočním období.

Nechce čekat tři roky

„Kluci teď byli trochu nemocní, manželka měla povinnosti, tak bylo hlídání na mně. Stromeček jsme zvládli koupit, ale že bych s klukama ještě zvládl zdobení, to ne. Byl jsem rád, že jsme přežili,“ usmíval se Prskavec, jenž skončil třetí v anketě Sportovec roku 2021.

Foto: kanoe.cz/Aleš Berka

Jiří Prskavec v akci

V roce následujícím ho čekají i další nesportovní povinnosti, týkající se zejména práce na domě. „Mám na dodělání baráku jen rok, než začne další olympijská nominace. Musím to stihnout teď, nebo pak budeme čekat další tři roky,“ usmívá se Prskavec.

Klíčové úkoly? „Celé horní patro. Snažím se to zařídit tak, abych byl pryč a někdo to za mě dodělal,“ přiznává kajakář, jenž zatím v tréninku nesměle nakukuje i mezi kanoisty.

Že dám na podzim 16 gólů jsem nečekal, ale po EURU jsem měl velkou chuť, říká Patrik SchickVideo: Sport.cz

„Baví mě to, díky singlu se můžu na kajaku posunout, ale musím být realista. Zatím vydržím v lodi klečet tak deset minut, pak mě strašně bolí nohy, že ani nemůžu dotrénovat,“ hlásí osmadvacetiletý Prskavec.

Reklama

Související témata: