Hlavní obsah

Pryč s trofejemi! Český medailista z olympiád je prodá na podporu přípravy mládeže

Praha

Kajakář Daniel Havel prodává skleněné trofeje, které získal díky olympijským medailím z Londýna 2012 a Ria de Janeiro 2016. Tam byl členem českých čtyřkajaků, které skončily třetí v závodech rychlostních kanoistů. Výtěžek aukce půjde na podporu přípravy mládeže v Sezemicích.

Foto: Ivana Roháčková

Český čtyřkajak ve složení (zpředu) Jakub Špicar, Lukáš Nepraš, Daniel Havel, Jakub Zavřel při rozjížďce na mistrovství světa v Szegedu.

Článek

Čtyřkajak ve složení Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba uspěl na kilometru, který byl do OH 2016 olympijskou tratí. V Tokiu český čtyřkajak medaile obhajovat nebude, protože se na nově olympijské pětistovce z loňského MS nekvalifikoval.

Za úspěch v Londýně Havel stejně jako ostatní čeští medailisté dostal skleněnou pochodeň, která má na spodní straně vybroušené logo českého olympijského týmu a navrchu výbrus loga OH 2012. Skleněná trofej za umístění na pódiu v Riu má název Medaile v pohybu a na jejím designu se podílela i někdejší biatlonová mistryně světa Gabriela Koukalová. Na spodní straně je vybroušené logo českého olympijského týmu a jméno medailisty, který trofej obdržel.

Vyvolávací cena každé trofeje byla 4000 korun. Aukce skončí v neděli 16. února v 15:00.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články