Hlavní obsah

S Pekingem jsem se vyrovnávala dlouho, přiznává Knapková

Červíček pochybností hlodal dlouho. Česká skifařka Miroslava Knapková toužila po medaili z olympiády v Pekingu, po zdravotních komplikacích před finálovou jízdou ale nakonec obsadila páté místo a z Číny se vracela hodně zklamaná. „Člověk nad tím dumá, ale výsledku se nedobere,“ přemítala brněnská rodačka před pražskými Primátorkami.

Článek

Přetrvává ve vás ještě zklamání z ne zcela vydařené olympiády v Pekingu?

Teď už ne, ale ještě před měsícem mi to trochu leželo v hlavě. Trvalo mi dlouho, než jsem se s tím vyrovnala, byla jsem zklamaná déle, než jsem myslela.

Přemítala jste, jestli se dalo něco udělat jinak, nebo zda jste doplatila jen na nemoc?

Přemýšlela jsem, kde byla ta chyba, jestli jsem neměla bydlet ve vesnici... Člověk nad tím dumá, ale výsledku se nedobere.

Dbáte třeba víc na své zdraví, které vás už několikrát zradilo v nevhodný moment?

Už jsem letos byla dvakrát nemocná, zdravá asi budu, až přestanu veslovat... Někdo je při fyzické námaze odolnější víc.

S ruským biomechanikem jste na jaře zkoušeli různé nastavení skifu, co jste zjistila?

Mohla jsem mít nový model lodi, ale zjistili jsme, že mi tolik konstrukčně nevyhovuje, tak jsem se vrátila k té, co jsem s ní jezdila dřív. Bude červená.

Zůstaly vám všechny soupeřky, nebo některé ze starší generace po Pekingu skončily?

Na prvním Světovém poháru bylo málo skifařek, ale Karstenová závodila už předtím, takže pokračuje, Bulharka asi také, ale možná se přesune do dvojskifu.

Doma jezdí na skifu Jitka Antošová. Může vás ohrozit?

Je pravda, že minulý týden jsme jeli závod a odstup byl malý… Ale já začala později s přípravou a všechno směřuju k mistrovství světa a Evropy.

Nezvažovaly jste, že byste spolu usedly do dvojskifu?

Zaslechla jsem o tom něco, ale myslím, že Jitka by do toho ani nešla, když utekla z jednoho dvojskifu, aby přešla do druhého.

Nebo můžete kombinovat obě disciplíny jako ve finále v Pekingu, kdy jste usedla do dvojskifu právě místo nemocné Antošové…

To bych nedoporučovala, není o co stát. (směje se)

Reklama