Hlavní obsah

Seemanová razantně vylepšila český rekord

Barbora Seemanová zaplavala na Světovém poháru v krátkém bazénu v Berlíně český rekord na trati 400 metrů volný způsob. Časem 4:00,15 minuty vylepšila vlastní loňské maximum bez šesti setin o dvě sekundy. Dvaadvacetiletá kraulařka dohmátla ve finále na druhém místě, podlehla pouze suverénní Siobhán Bernadette Haugheyové z Hongkongu (3:56,52), dvojnásobné mistryni světa a majitelce dvou stříbrných medailí z loňské olympiády v Tokiu.

Foto: Třasák/Sportegy

Barbora Seemanová

Článek

Seemanová, jež se finálovým časem přiblížila přesně na jedinou sekundu k evropskému rekordu Italky Federiky Pellegriniové, se také postarala o jediný medailový výsledek české výpravy v úvodním dnu závodů v německé metropoli. Reprezentanti ale vybojovali dalších pět finálových účastí.

Kristýna Horská dohmátla pátá na prsařské dvoustovce, šestá místa obsadili Tomáš Franta na 200 metrů znak a Matěj Zábojník na stovce prsa. Simona Kubová na sedmém místě na znakařské padesátce zaostala časem 26,56 jen o 34 setin za vlastním národním maximem a Jan Šefl uzavřel osmičlenné finále na motýlkářské stovce.

Reklama

Související témata: