Hlavní obsah

Seemanová zaplavala v Rotterdamu český rekord na 100 metrů motýlek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barbora Seemanová zaplavala na mítinku v Rotterdamu český rekord na trati 100 metrů motýlek. Časem 57,75 sekundy překonala pardubický výkon Lucie Svěcené z dubna 2016 o 79 setin. V závodě skončila druhá za Švédkou Louise Hanssonovou. O den dříve vyhrála na trati 200 metrů volný způsob.

Foto: Třasák/Sportegy

Barbora Seemanová

Článek

Motýlkářský rekord Seemanovou překvapil. „V tréninku jsem teď plavala delfína úplně nejméně, protože mě při něm trochu zlobí rameno. Nešla jsem do závodu s nějakým cílem. Šla jsem do toho s tím, abych měla ještě jeden start v dlouhém bazénu,“ uvedla v tiskové zprávě třiadvacetiletá plavkyně, která bude příští týden v Rumunsku obhajovat na mistrovství Evropy v krátkém bazénu dva roky staré stříbro na kraulařské dvoustovce.

V Rotterdamu ji porazila jen motýlkářská specialistka Hanssonová, která vyhrála za 57,43. „Jsem úplně nadšená. Je to pro mě obrovské překvapení a trochu i zadostiučinění. Vybrala jsem si všechny setiny, které mi teď v posledních závodech chyběly. Pro mě je nejvíce ten čas, který má nějakou světovou úroveň. Určitě mě to moc těší, ale asi ani po tomhle závodu motýla trénovat nebudu,“ řekla Seemanová.

Reklama

Související témata: