Hlavní obsah

Skvělý úspěch! České kanoistky jsou mistryněmi světa v závodu hlídek

Kanoistky Tereza Fišerová, Gabriela Satková a Martina Satková jsou mistryněmi světa v závodu hlídek. V Augsburgu dnes obhájily zlaté medaile z loňského šampionátu v Bratislavě, kde jely v totožné sestavě. Kajakáři i kajakářky skončili na čtvrtém místě, kanoisté byli šestí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tereza Fišerová na archivním snímku

Článek

Kanoistkám nesebralo zlaté medaile ani šest trestných sekund za doteky branek, domácí Německo na ně na druhém místě ztratilo vteřinu a půl. "Mám z toho obrovskou radost, jsem ráda, že jsme obhájily titul a ukázaly tady Němcům, že jim to všechno nepatří. A i přes to všechno, co jsme udělaly na začátku, je vidět, že jsme zachovaly klidnou hlavu a že to umíme za jakýchkoli okolností," řekla novinářům Gabriela Satková.

"Jsem za to hrozně ráda, protože ten pocit po dojetí nebyl dobrý, navíc v cíli není výsledková tabule, takže jsme byly zklamané. Ale pak přišli ostatní z týmu a ptali se, proč jsme tak smutné," líčila Martina Satková.

Fišerová prohlásila, že domácí trať vždycky sedí závodníkům, kteří na ní natrénují nejvíc. "Ale myslím, že jsme tady strávily hodně času a hodně tréninku a z toho myslím, že i pramenilo to dnešní vítězství. V cíli jsme ani jedna nevěděly, co si máme myslet, na co by to tak mohlo stačit. A je to neuvěřitelné začít takhle mistrovství světa," doplnila Fišerová.

Sedmnáct setin od medaile

Sedmnáct setin sekundy naproti tomu chybělo k medaili kajakářské trojici, kterou spolu s olympijským vítězem Jiřím Prskavcem tvořili Vít Přindiš a Ondřej Tunka. Na medaili kajakáři nedosáhli ani loni v Bratislavě.

Dvě trestné vteřiny za dotek branky si připsal Tunka. "Jo, já jsem na to zvyklý, už jsem si to někdy zažil a vím, co mě bude čekat. Jsem na to připravený," prohlásil s úsměvem Tunka. "No jo, Tuňák to pokazil. Ne, já myslím, že jsme to nechali v první části a pak jsme celkem jeli, co jsme chtěli, ale ty výkony byly vysoko, tak to nestačilo. Rozhodně můžu mluvit o zlepšení oproti loňskému roku," dodal Prskavec.

Kajakářky Fišerová, Antonie Galušková a Barbora Valíková byly čtvrté, od bronzu je dělily necelé dvě sekundy. Kanoisté Lukáš Rohan, Václav Chaloupka a Vojtěch Heger nenavázali na loňské stříbro a dojeli šestí.

Mistrovství světa ve vodním slalomu v Augsburgu (Německo) - hlídky:
Muži:
3xK1:
1. Německo (Aigner, Hegge, Hengst) 91,90 (0)
2. Británie -1,78 (2)
3. Francie -3,77 (2)
4. Česko (Prskavec, Přindiš, Tunka) -3,94 (2).
3xC1:
1. Slovinsko (Savšek, Božič, Berčič) 95,48 (0)
2. Slovensko -2,94 (2)
3. Itálie -5,16 (2)
...6. Česko (Rohan, Chaloupka, Heger) -10,33 (6).
Ženy:
3xK1:
1. Německo (Funková, Liliková, Schornbergová) 102,78 (0)
2. Slovinsko -2,48 (0)
3. Polsko -6,47 (2)
4. Česko (Valíková, Fišerová, A. Galušková) -8,39 (2).
3xC1:
1. Česko (Fišerová, G. Satková, M. Satková) 115,35 (6)
2. Německo -1,50 (0)
3. Británie -2,50 (6).

Reklama