Hlavní obsah

Synek i nově složený dvojskif postoupili na SP v Záhřebu do semifinále

Skifař Ondřej Synek vyhrál úvodní rozjížďku na Světovém poháru v Záhřebu a postoupil do sobotního semifinále. Z druhého místa se mezi dvanáct nejlepších posunul i nově složený dvojskif Jan Cincibuch, Jakub Podrazil. Skifařka Kristýna Fleissnerová a párová čtyřka Filip Zima, Jan Potůček, Tomáš Šišma, Jan Fleisser budou o finále bojovat v opravách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Synek během představení olympijské kolekce.

Článek

Synek se na skif vrátil po nevydařeném mistrovství Evropy, na kterém startoval s Podrazilem na dvojskifu. V Chorvatsku první jízdu zvládl, druhého Litevce Mindaugase Griskonise porazil téměř o sekundu. Oba soupeři postup do semifinále bezpečně kontrolovali, třetí Chorvat David Sain byl o dalších 15 sekund zpět.

Podrazil si po krachu projektu se Synkem sedl do dvojskifu s Cincibuchem a při první společné soutěžní jízdě nestačili jen na švýcarskou dvojici Barnabe Delarze, Roman Röösli. Druhá dojela i Fleissnerová, která měla v Záhřebu původně startovat na dvojskifu s Lenkou Antošovou, její parťačka má ale zdravotní problémy, proto se představila v jiné kategorii.

Už tři české posádky mají v Záhřebu s ohledem na malý počet přihlášených lodí jistou finálovou účast, dnes proto jely jen zkušební závody. Pavlína Flamíková a Anna Šantrůčková mají na dvojce bez kormidelníka jen dvě soupeřky a byly druhé. V kategorii dvojskifu lehkých vah jsou včetně Veroniky Činkové a Kristýny Neuhortové přihlášeny čtyři posádky, Češky obsadily třetí místo. Čtyřka bez kormidelníka Vilém Pachmann, Štěpán Keller, Matěj Mach, Jan Hájek dojela šestá.

Reklama

Související témata: