Hlavní obsah

Kajakář Přindiš si na SP dojel pro bronz. V celkovém vedení vystřídal Prskavce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kajakář Vít Přindiš obsadil třetí místo na Světovém poháru ve vodním slalomu v Seu d'Urgell a třetí umístění na stupních vítězů za sebou jej před posledním závodem vyneslo do čela průběžného pořadí seriálu. Dosavadní lídr Jiří Prskavec neuspěl, v semifinále neprojel branku a skončil ve Španělsku v poli poražených. Jakubovi Krejčímu chybělo na 12. místě 26 setin k finálové účasti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kajakář Vít Přindiš oslavuje druhé místo během finále kategorie K1 během Světového poháru ve vodním slalomu, dne 9. června 2023 v Praze.

Článek

Česká ženská jednička na kajaku Tereza Fišerová pro změnu dostala padesátisekundovou penalizaci ve finále a skončila desátá. Ve třetí desítce pořadí se po semifinálovém nezdaru umístily Antonie Galušková a Amálie Hilgertová.

Závody vyhráli dvojnásobný mistr světa a stříbrný olympijský medailista z Ria de Janeiro 2016 Peter Kauzer ze Slovinska a Slovenka Eliška Mintálová, jež o šest setin porazila hvězdnou Jessicu Foxovou z Austrálie a slaví první triumf v kariéře.

Úřadující mistr světa Přindiš byl nejprve druhý v semifinále a k medailovému umístění se prodral i s jedním dotykem branky ve finálové jízdě. „Po nějakých osmi, devíti jízdách jsem šťouchnul,“ podotkl v televizním rozhovoru český reprezentant.

Pocity ze závodu měl smíšené. „Jsem hrozně zklamaný z toho startu. Měl jsem tady dva skvělé starty (v kvalifikaci a semifinále), nahoře prvních šest bran. V téhle finálové jízdě jsem se tam protrápil, bylo to hrozné. Pak jsem musel začít víc riskovat. Ve dvanáctce jsem se zadrhl, prostě jsem šel na riziko. Ale zbytek mi klouznul hezky a hlavně mi nedošly síly, což je důležité. Jsem rád, že jsem zajel dobrý závod. A medaile je krásný bonus,“ uvedl.

Dvousekundovou penalizaci obdržel i stříbrný Brit Joseph Clarke, oba by čistou jízdou nechali Kauzera za sebou. Přindiš skončil třetí po druhých místech v Praze a Tacenu a posunul se do čela průběžné klasifikace SP. Má ale jen jednobodový náskok před vítězem prvního závodu sezony Giovannim de Gennarem z Itálie, Prskavec se propadl až na čtvrté místo, posunul se před něj i olympijský vítěz z Ria Clarke.

Prskavec byl v předchozích dvou závodech SP jediným Přindišovým přemožitelem, ale v Seu celkově neprožil povedený víkend. V dějišti, kde v roce 2019 získal titul mistra světa, neuspěl už v pátečním semifinále mezi kanoisty a nejhorší výsledek v sezoně zaznamenal i ve své parádní disciplíně. Kvůli padesátisekundové penalizaci za chybu v šesté brance obsadil mezi 40 účastníky až 38. místo.

„Odnesl mě proud zleva a strčil jsem tam (jen) půlku hlavy… Velká chyba a mrzí mě to, protože tady v Seu to mám rád. Ale nějak jsem neměl poslední tři dny dobrej pocit z ježdění, tak doufám, že si teď trochu odpočinu a že to bude dobrý na mistrovství světa,“ řekl Prskavec v České televizi s připomínkou šampionátu, který bude za necelé tři týdny hostit Londýn. Pak ještě bude následovat o prvním říjnovém víkendu finále Světového poháru ve Francii.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články