Hlavní obsah

Trojnásobná olympijská šampionka v plavání a soupeřka Seemanové ukončila kariéru

Trojnásobná olympijská šampionka v plavání Ranomi Kromowidjojová ukončila v 31 letech kariéru, během níž získala na globálních akcích na devět desítek medailí včetně 44 titulů. Odchod do sportovního důchodu po 16 letech na profesionální scéně dnes nizozemská hvězda a soupeřka české jedničky Barbory Seemanové oznámila na instagramu.

Foto: @fina1908, Twitter

Nizozemská plavkyně Kromowidjojová ukončila kariéru.

Článek

"Plavání bude navždy mojí vášní, ale už ne na profesionální úrovni," uvedla Kromowidjojová.

Kromowidjojová startovala na čtyřech olympiádách a už v Pekingu 2008 byla členkou zlaté kraulařské štafety na 4x100 metrů. O čtyři roky později v Londýně ovládla závody na 50 i 100 metrů volný způsob a se štafetou při obhajobě získala stříbro.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ranomikromo (@ranomikromo)

Dva štafetové tituly má i z mistrovství světa v dlouhém bazénu a v Barceloně 2013 triumfovala na kraulařské padesátce, vedle toho na "velkém" MS získala dalších 14 medailí. V krátkém bazénu se stala ještě vloni v prosinci v Abú Zabí světovou šampionkou na motýlkářské padesátce, byla členkou zlaté smíšené štafety a sbírku cenných kovů doplnila i o dvě stříbra a dva bronzy. Na květnovém "dlouhém" ME nenašla přemožitelku na 50 m motýlek i kraul, v němž skončila osmá Seemanová, na OH v Tokiu ale Kromowidjojová skončila na této sprinterské trati čtvrtá devět setin od medaile.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.