Hlavní obsah

V létě šílenství. A v zimě? Hororová výzva pro rekordmana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poradil si s velkou výzvou. Bláznivější, šílenější, než jakou skoky do vody v lomu v Hříměždicích představují v létě. Známý skokan Laso Schaller přijel, aby skok z výšky přesahující 20 metrů zkusil v zimě do ledové vody. Video, které celou událost dokumentuje pochází z února, pořadatelé jej poskytli k dispozici teď.

Laso Schaller předvedl v Česku skok do ledové vody z více než dvacetimetrové výšky Video: Highjump.cz

 
Článek

Highjump je spojován především s létem a pohodou v plavkách, Teď to bylo jinačí. Mrazivý horor... Voda v lomu v Hříměždicích měla okolo tří stupňů celsia.

Schaller zimním sólovým pokusem započal přípravu na letní Highjump, který se uskuteční 5.-6. srpna.

Foto: Highjump.cz

Laso Schaller v Hříměždicích.

Akce v lomu nedaleko Příbrami byla dlouho připravována. Na místě byli nachystáni záchranáři a na skokana ve vodě dohlížel potápěč.

"Skok do lomu v polovině února byla výzva. Jsem vždy rád, když mohu přijet do Hříměždic. Voda byla dost Ice Cold," říkal po skoku Schaller.

Třiatřicetiletý Švýcar s brazilskými předky má za sebou skok světového rekordu. V roce 2015 se vrhl ze skály do vody z výšky 58,8 metru a stanovil tak podle dostupných informací největší výšku, ze které se kdy kdo rozhodl skočit do vody.

Foto: Highjump.cz

Laso Schaller v Hříměždicích.

Závody Highjump z můstku vysokého až 25 metrů se v uskuteční v létě již potřiadvacáté. Loni se akce konala za omezených podmínek. Nyní však pořadatelé plánují udělat akci v měřítku známém z doby před pandemii covidu. Vedle skoků bude připraven hudební doprovodný program na několika podiích.

Reklama

Související témata: